U ponedjeljak u Čakovcu počinje 5. međunarodna revija filmova za djecu i mlade

vv | 25.2.2017. u 18:10h | Objavljeno u Društvo

Centar za kulturu Čakovec petu godinu zaredom organizira program europskog filma za djecu i mlade u cilju razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti u školama. Filmove iz Njemačke, Francuske, Austrije, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske pogledat će oko 2.000 učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Svaki od osam europskih filmova iz programa imat će uvod u projekciju, a četiri filma radionice.

Posebno nam je drago da će u srijedu 1. 3. u 12 sati ekipa iz filma Anka pozdraviti 300 učenika iz Čakovca, Strahoninca i Dekanovca. Film je rađen prema dječjem romanu Mate LovrakaAnka Brazilijanka“. Također u srijedu, razgovor s učenicima iz Ivanovca na radionici nakon filma „Ljeto u Brooklynu“ održat će Hrvoje Šalković, pisac, publicist, putopisac.

- Pozivamo Vas na otvorenje 5. međunarodne revije filmova za djecu i mlade u ponedjeljak 27. veljače u 10 sati u dvorani Centra za kulturu. Učenike će pozdraviti Snježana Božin iz Goethe Instituta u Zagrebu i predstavnik Grada Čakovca. Nadamo se da će Vaš interes u srijedu pobuditi ekipa iz filma Anka i Hrvoje Šalković te da ćete nas popratiti - poziva Centar za kulturu.