3. Varaždinske kazališne večeri od 24. lipnja do 26. kolovoza Foto: Varaždinska županija

3. Varaždinske kazališne večeri od 24. lipnja do 26. kolovoza

Varaždinske vijesti | 15.6.2017. u 15:55h | Objavljeno u Društvo

Na konferenciji za novinare u Županijskoj palači u Varaždinu, najavljena je kulturna manifestacija pod nazivom "3. Varaždinske kazališne večeri".

Manifestacija će se održati u organizaciji Kerekesh teatra, Grada Varaždina i Varaždinske županije, a cilj joj je svim građanima Varaždina i okolice te turistima koji ljeto provode u Varaždinu, kroz kazališne programe komedija subotnje večeri učiniti što zanimljivijima.

Varaždinske kazališne večeri predstavili su zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, županijska vijećnica Natalija Martinčević te glumac Jan Kerekeš, a konferenciji je prisustvovao i glumac te redatelj Ljubomir Kerekeš.

Županijska vijećnica Natalija Martinčević istaknula je kako će Varaždinska županija i nadalje podupirati ovakve vrste manifestacija jer su kulturnjaci najbolji "veleposlanici" ovoga kraja.

- U osobno ime, ali i u ime Varaždinske županije Kerekesh teatar smatram jednim novim i jakim brandom Varaždina i Varaždinske županije, te se Grad i Županija prema njemu trebaju tako i odnositi. Dolaskom na ovu konferenciju, gdje su se najavile kazališne večeri, zapravo dajemo jasnu potporu što se tiče Županije prema Kerekesh teatru, a to se svakako odnosi i na naše Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i kulturu općenito. Kerekesh teatar je svakako obogatio kulturnu, ali i turističku ponudu naše Županije - naglasila je Martinčević.

Zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica naglasila je kako je Kerekesh teatar do sada bio zakinut i da se iskreno nada kako će se to promijeniti.

- Trenutno je na savjetovanju i Strategija razvoja kulture Grada Varaždina do 2022. godine. Postoji jedna ideja da se stvore stručna neovisna povjerenstva za dodjelu sredstva udrugama, dakle sve što nije institucionalna kultura. Puno je tu planova i mislim da do kraja godine moramo ići ovako kako je, s obzirom da već šest mjeseci zapravo kasnimo. Proračun nam uskoro ide na izglasavanje, ali to su definitivno neki planovi za 2018. godinu – rekla je Malenica dodavši kako joj je bez obzira na sve, drago što Kerekesh teatar već treću godinu organizira kazališne večeri i time upotpunjuje ljetnu ponudu kako bi se uz koncerte, filmove i sportska događanja imalo priliku pogledati i neku kazališnu večeru.

Član Kerekesh teatra, poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš u svom obraćanju objasnio je što nas sve čeka na kazališnim večerima.

- Preko ljeta radit ćemo novu predstavu „Pokopaj me nježno“. Radi se o grobarima, o pogrebnom poduzeću bivše regije svih zemalja, koje je napravilo audiciju za grobare, a koje je deficitarno zanimanje. Iako se radi o crnom humoru, vjerujem da će predstava biti jednako dobra kao i sve dosadašnje. Osim te predstave izvodit će se još drugih 9 naslova, a ulaznice se prodaju isključivo za predstavu koja prethodi – izjavio je Kerekeš nadajući se kako će Kerekesh teatar i ubuduće na svim sljedećim projektima pronaći zajednički jezik i zajedničku komunikaciju s predstavnicima Grada i Županije, jer to sve vodi isključivo pojeftinjenju ulaznica i pristupačnosti kazališta za sve.

Napomenimo kako će Varaždinske kazališne večeri započeti 24. lipnja predstavom "Ljubaf", s početkom u 21:00 sat, a održavat će se svake subote (i jedan petak) do 26. kolovoza u atriju Županijske palače u Varaždinu.