Zašto im ugled pada

| 2.5.2018. u 12:58h | Objavljeno u Iz moga kuta
Ljekarne VŽŽ

Ne treba voditi međusobne ratove i vrijeđati se jer politika suradnje, pristojnosti i rezultata nema alternativu, poručio je u Varaždinu predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, naglašavajući da ne treba čuditi pad popularnosti etabliranih političkih stranaka kad se bave same sobom, a ne ključnim pitanjima.

Ili se i bave, ali ne na pravi način pa i rezultati i podrška izostaju. Dobra primjer problematika je blokiranih, za što su u Vladi napokon osmislili mjere, ali one nisu naišle na odobravanje udruge blokiranih. No, još žešće kritike blokirani su uputili SDP-u, ukazujući da je upravo ta stranka glavni uzrok njihovih problema, budući da se broj ovrha i građana u blokadi višestruko povećao u vrijeme njihove Vlade, kad su ukinuti ovršitelji, a sa čime se Bernardić danas – hvali!?

Dok neki političari neprimjereno, premalo ili baš ništa ne govore o bitnm stvarima - kao ministar unutarnjih poslova, čiji protokol u Varaždinu nije dopustio postavljanje pitanja o napadu na zadarsku policijsku postaju i krađi oružja iz skladišta varaždinske policije, čime se njegov posjet sveo skoro na razinu bivše ministrice pravosuđa, koja je u svojedobno otvarala novi lift u zgradi Vodotornja – drugi, očigledno, govore i previše i nedorečeno ili potpuno pogrešno.

Nije tu, naravno, čelnik SDP-a sam. Prošlog tjedna, primjerice, čelnik HNS-a Varaždinske županije ustvrdio je da „nisu dokraja zadovoljni radom varaždinske Opće bolnice“. To ne bi čudilo da upravo narodnjaci nisu bili ti koji su izabrali i postavili okosnicu aktualne uprave OBV-a.

Međutim, još je važnije da se u bolnicu i njezinu opremu sada ulaže više nego zadnjih desetak pa i više godina, a vidljivi su i drugi rezultati, i to zahvaljujući vrijednim i stručnim, ali i samozatajnim liječnicima i drugom medicinskom osoblju. Tako se upravo ovih dana u OBV-u došlo do 10 tisućite laparoskopske operacije tijekom 25 godina, a vrijedni rezultati postižu se i mlađom TAMIS tehnikom, kirurškim zahvatima koje je u Varaždin doveo prim. dr. sc. Ranko Stare, dr. med. sa svojim timom i uz pomoć tvrtki koje su pomogle u nabavci opreme.

Upravo zbog pionirskog rada dr. Starea, Varaždin je bio domaćin prvog kongresa laparoskopske kirurgije 1994., a laparoskopski kirurzi okupili su se tu opet 2014. Dvije godine kasnije, tijekom kongresa u Tuhelju, stranci su prezentirali TAMIS tehniku, čije je rezultate Stare predstavio - dan ranije. A svoje znanje on i kolege nisu ljubomorno čuvale, već su ih dijelile s mlađom kolegicom i kolegama, zahvaljujući čemu je OBV danas tu gdje je.

Čemu onda nedorečene kritike, teško je dokučiti, osim ako se ne radi (opet) o političko-privatnim interesima…