OTKRIVAMO Zašto vojni kompleks na Ivančici propada usprkos projektima za obnovu Foto: Branko Težak

OTKRIVAMO Zašto vojni kompleks na Ivančici propada usprkos projektima za obnovu

| 10.7.2017. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je zoran primjer žalosnog propadanja državne imovine. Takvi objekti, koji mogu biti dobar zamašnjak razvitka lokalne samouprave, propadaju od Jadrana do Slavonije, i to zato što država ne donosi odluke kojima bi to spriječila - ukazao je to još 2011. godine Ivo Josipović, tadašnji predsjednik RH, tijekom obilaska bivšeg vojnog kompleksa na Ivančici, ako ne najvrednije državna imovine na ivanečkom području, onda zacijelo najatraktivnije.

No, otkako je kompleks bivše JNA na vrhu Ivančice, sa garažama i heliodromom te okolnih 50.000 četvornih metara preuzeo MORH, a potom i Ured za državnu imovinu, on je gotovo posve propao.

- Grad Ivanec kanio je objekte preurediti u smještajne kapacitete motelskoga tipa, za učenički kampus i smještaj planinara. Unatoč godinama dugoj prepisci s državnim organima, stvari se do danas nisu pomaknule s mrtve točke, pa molimo da vašim osobnim autoritetom pokušate posredovati u rješavanju ovog problema – ukazao je Josipoviću ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Posebno je naglasio da kompleks Grad Ivanec već osam godina bezuspješno traži od države kako bi ga obnovio i stavio u funkciju razvitka planinskog turizma.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

ivancica05 ljr var 250910