Zaštitne radionice i stariji radnici narušena zdravlja tema Poslovnog uzleta u Ivancu Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Zaštitne radionice i stariji radnici narušena zdravlja tema Poslovnog uzleta u Ivancu

Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Svi zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja i vještina pozvani su na Poslovni uzlet grada Ivanca koji će se održati 13. lipnja u Gradskom kinu (Vladimira Nazora 1).

Manifestaciju će otvoriti Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika te Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca. Sve polaznike očekuje panel diskusija „Osnivanje zaštitnih radionica - prilika za poslodavce da povećaju produktivnost radnika u prerađivačkoj industriji“ u 10 sati, a potom i edukacija „Ured u oblaku“ gospodina Krešimira Jusupa iz HT-a te trosatna radionica „Neverbalna komunikacija u poslovanju“ Ivane Zvrko iz tvrtke ADIZ koja se bavi poslovnom edukacijom.

Cilj skupa „Osnivanje zaštitnih radionica - prilika za poslodavce da povećaju produktivnost radnika u prerađivačkoj industriji“, jest naći rješenja za starije radnike čije je zdravlje nakon dugog niza godina rada za strojevima (pogotovo u tekstilnoj industriji te industriji kože i obuće) vrlo narušeno. Oni više ne mogu ispuniti norme, a kako još nisu u dobi za mirovinu, poslodavci ne znaju što s njima pa često završavaju na Zavodu za zapošljavanje, svrstani u skupinu "teško zapošljivih", bez realnih šansi da u pedesetim godinama nađu posao.

Raspravu o ovoj temi inicirao je Grad Ivanec, s obzirom na to da je ona iznimno važna pogotovo za ivanečko gospodarstvo. Međutim, isti problemi jednako su aktualni i za gospodarstvo cijelog Sjevera Hrvatske, gdje su radnici najvećim dijelom zaposleni u prerađivačkoj industriji.

Iako su edukacije besplatne, broj mjesta je ograničen pa organizatori pozivaju zainteresirane da svoje mjesto osiguraju na broj telefona 01 6326 030 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Tri godine zaredom Poslovni dnevnik organizira besplatne edukacije i uspješno educira poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i poljoprivrednike diljem Hrvatske s ciljem povećanja njihove konkurencije na domaćem i stranom tržištu. Poslovne manifestacije pod nazivom Poslovni uzlet pokazale su se kao važan faktor razvoja hrvatskog poduzetništva koji je posljednjih godina pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva. Naime, ovaj dio gospodarstva zapošljava 65 posto ukupne zaposlenosti te generira oko 50 posto bruto društvenog proizvoda.

Projekt je izazvao pozitivne reakcije malih i srednjih poduzetnika te će tako i ove godine Poslovni dnevnik educirati poduzetnike i obrtnike u gradu Ivancu koji je prvi među hrvatskim pametnim gradovima po broju zaposlenih po poduzetniku i po ekonomičnosti ukupnog poslovanja poduzetnika. Naime, prema istraživanju FINA-e, prosječan poduzetnik s područja Ivanca zapošljava 13 radnika, te polovica stanovnika Ivanca radi u pet velikih tvrtki - Ivančica, Drvodjelac, ITAS-Prvomajska, IVA-tekstil i HEW Ivanec.

Besplatni edukativni sadržaji, poslovne informacije te alati u svrhu poboljšanja vlastitog poslovnog statusa namijenjeni su svima zainteresiranima. Upravo su dosadašnja iskustva pokazala da svi polaznici edukacija postanu obogaćeni korisnim iskustvom i novim poslovnim kontaktima jer je uz vrsne predavače i stručnjake zagarantirano da ćete naučiti nešto novo te produbiti i nadograditi već utvrđena znanja i vještine.

Označeno u