Vugrin na čelu županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća, zamjenici Leček i Čupić

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

U Županijskoj palači jučer je održana treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije.

Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije osnovano je u prosincu 2015., a tijekom 2016. održane su samo dvije sjednice. Nažalost,lani nije održana ni jedna sjednica, a prisutni su se na današnjoj sjednici složili kako bivša županijska vlast nije imala sluha za potrebama sastajanja i prijedlozima ovog Vijeća. Rješenjem župana Radimira Čačića, u prosincu 2017., imenovani su novi članovi predstavnici Varaždinske županije u Gospodarsko-socijalno vijeće, te će Vijeće krenuti s aktivnim radom.

Na jučerašnjoj sjednici izglasan je novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća. Ispred kvote Županije jednoglasno je izabran zamjenik župana Robert Vugrin, dok su dva potpredsjednika izabrana po načelu jedan predstavnik Sindikata i to Nenad Leček te predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Denis Čupić.

- Gospodarsko-socijalno vijeće važno je radno tijelo. Ovdje se donose važni zaključci na lokalnoj razini koji predstavljaju potrebe naših poslodavaca i zaposlenika. Važno je da imamo stalan dijalog kako bismo s konkretnim mjerama i preporukama mogli nastupati i nacionalno prema nacionalnom Gospodarsko-socijalnom vijeću – rekao je Vugrin.

Na održanoj sjednici novoizabrani predsjednik GSV-a Robert Vugrin predstavio je i projekt „ Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ za kojeg je Varaždinska županija dobila gotovo 680.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor za navedeni projekt potpisao je zamjenik Vugrin 29. ožujka u prisustvu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića. Radi se o projektu koji ima cilj unaprijediti socijalni dijalog kroz osnaživanje administrativnih i stručnih kapaciteta dionika dijaloga. Zamjenik Vugrin predstavio je i aktivnosti koje će se održavati tijekom provođenja projekta.

Uz ovaj projekt Varaždinska županija je partner na projektu „Povećanje efikasnosti i održivosti rada GSV Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije.“

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije su: Robert Vugrin, Nenad Koščak, Mladen Jakopović, Lovorka Horvat, Nenad Leček, Miroslav Hraščanec, Vlasta Vuković Hoić, Miroslav Molnar, Sanja Ostroški, Stjepan Talan, Denis Čupić, Stjepan Mršić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.