Vugrin na čelu županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća, zamjenici Leček i Čupić

Varaždinske vijesti | 6.4.2018. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Županijskoj palači jučer je održana treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije.

Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije osnovano je u prosincu 2015., a tijekom 2016. održane su samo dvije sjednice. Nažalost,lani nije održana ni jedna sjednica, a prisutni su se na današnjoj sjednici složili kako bivša županijska vlast nije imala sluha za potrebama sastajanja i prijedlozima ovog Vijeća. Rješenjem župana Radimira Čačića, u prosincu 2017., imenovani su novi članovi predstavnici Varaždinske županije u Gospodarsko-socijalno vijeće, te će Vijeće krenuti s aktivnim radom.

Na jučerašnjoj sjednici izglasan je novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća. Ispred kvote Županije jednoglasno je izabran zamjenik župana Robert Vugrin, dok su dva potpredsjednika izabrana po načelu jedan predstavnik Sindikata i to Nenad Leček te predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Denis Čupić.

- Gospodarsko-socijalno vijeće važno je radno tijelo. Ovdje se donose važni zaključci na lokalnoj razini koji predstavljaju potrebe naših poslodavaca i zaposlenika. Važno je da imamo stalan dijalog kako bismo s konkretnim mjerama i preporukama mogli nastupati i nacionalno prema nacionalnom Gospodarsko-socijalnom vijeću – rekao je Vugrin.

Na održanoj sjednici novoizabrani predsjednik GSV-a Robert Vugrin predstavio je i projekt „ Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ za kojeg je Varaždinska županija dobila gotovo 680.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor za navedeni projekt potpisao je zamjenik Vugrin 29. ožujka u prisustvu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića. Radi se o projektu koji ima cilj unaprijediti socijalni dijalog kroz osnaživanje administrativnih i stručnih kapaciteta dionika dijaloga. Zamjenik Vugrin predstavio je i aktivnosti koje će se održavati tijekom provođenja projekta.

Uz ovaj projekt Varaždinska županija je partner na projektu „Povećanje efikasnosti i održivosti rada GSV Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije.“

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije su: Robert Vugrin, Nenad Koščak, Mladen Jakopović, Lovorka Horvat, Nenad Leček, Miroslav Hraščanec, Vlasta Vuković Hoić, Miroslav Molnar, Sanja Ostroški, Stjepan Talan, Denis Čupić, Stjepan Mršić.