Udruživanje poljoprivrednika: U Gornjem Knegincu osnovana Udruga "Agro Kneginec" Foto: Općina Gornji Kneginec

Udruživanje poljoprivrednika: U Gornjem Knegincu osnovana Udruga "Agro Kneginec"

I.D./Varaždinske vijesti | 3.2.2017. u 11:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sukladno inicijativi zainteresiranih malih proizvođača koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, u srijedu 1. veljače u Gornjem Knegincu održana je osnivačka skupština Udruge "Agro Kneginec".

Za predsjednika udruge izabran je Igor Lukinec, za dopredsjednika Matija Hofman, dužnost tajnika obnašat će Rudolf Deriš, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Nikola Sačić i Mario Ivković. Na skupštini su izabrani i članovi Nadzornog odbora Mario Horvat, Robert Kaniški i Nenad Pintarić te likvidator udruge Boris Lacković.

Udruga "Agro Kneginec" osnovana je s ciljem zajedničkog nastupa članova na tržištu poljoprivrednih proizvoda prema otkupljivačima i dobavljačima repromaterijala te ostvarivanja povoljnijih uvjeta kupnje i prodaje. Na skupštini je također istaknuto da će članovi udruge kontinuirano provoditi edukacije, organizirati edukativne posjete poljoprivrednim sajmovima te organizirati stručna predavanja u svrhu uvođenja suvremenih agrotehničkih mjera u proizvodnji i povećanja kvalitete poljoprivrednih proizvoda.

Općinski načelnik Goran Kaniški, koji je sa svojim zamjenikom Robertom Đurancem također prisustvovao skupštini, podržao je osnivanje udruge te naglasio potrebu da općina ima ovakvu strukovnu udrugu. Napomenuo je da u općinskom proračunu postoje sredstva osigurana za poljoprivredu koja udruga može koristiti za realizaciju svojih programa.