U Županijskoj komori edukacija na temu poslovanja s hranom

U prostorijama HGK-Županijske komore Varaždin u Preradovićevoj ulici u utorak, 15. prosinca, s početkom u 11 sati održat će se stručna edukacija na temu „Aktualnosti u sustavu sigurnosti hrane i novi Pravilnik o HACCP-u“.

Radi se o edukaciji u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, a bit će predstavljen novi Pravilnik o registraciji i odobravanju objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i Pravilnik o mjerama prilagodbe zahtjevima propisa o hrani životinjskog podrijetla, kao i novi Pravilnik o pravilima uspostave sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava, a izlaganjem će biti obuhvaćena i tematika prevara vezanih uz hranu („Food Fraud“).

Predavačice su dr. med. vet. Snježana Lugarić, voditeljica Odjela za sigurnost hrane životinjskog porijekla, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane te dr. sc. Ivona Babić, voditeljica Odjela za opće principe sigurnosti hrane, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, Ministarstva poljoprivrede.

Cilj edukacije je da se subjektima u poslovanju s hranom omoguće pravodobne i točne informacije u vezi sa sigurnošću hrane.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.