U ponedjeljak radionica za službenike javnopravnih tijela i JLS-ova

U ponedjeljak radionica za službenike javnopravnih tijela i JLS-ova Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

U sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ u ponedjeljak 10. travnja u 9.30 sati u Županijskoj palači održat će se jednodnevna radionica na temu „Državne potpore“ (osnove) namijenjena službenicima javnopravnih tijela i JL(R)S-a.

Iskustvo na razini cijele EU pokazuje da je upravo nerazumijevanje državnih potpora i nesnalaženje u postupcima dodjele istih razlog za povrat sredstava dobivenih od strane davatelja potpore, a koji može dovesti do znatnih financijskih posljedica kod primatelja potpore.

- Ova će Vas edukacija upoznati s relevantnom pravnom stečevinom na području potpora te će donijeti jasan, teoretski i praktični uvid u tematiku sustava državnih potpora. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Radionicu će voditi Nikša Antica, dipl.iur., stručnjak s Učilišta EU projekti iz Zagreba - izvijestili su iz AZRA-e.

Projekt „Razvoj mrže podrške korisnika ESI fondova“ financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 10 – Tehnička pomoć. Kroz projekt „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ osigurat će se savjetodavna podrška te će se provesti informativno – edukativne aktivnosti namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i ostalim javnopravnim tijelima na području Varaždinske županije u svrhu unaprjeđenja kapaciteta za pripremu i provedbu projekata koji se mogu financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 HRK, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 1.208.340,10 HRK, odnosno 84,99%. Projekt traje 27 mjeseci, odnosno od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.