U pogon pušten novi zdenac pitke vode u Vinokovščaku Foto: Martin Novosel

U pogon pušten novi zdenac pitke vode u Vinokovščaku

M.N./Varaždinske vijesti | 2.5.2019. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Prigodnom svečanošću danas je obilježen početak korištenja novog zdenca pitke vode na vodocrpilištu Vinokovščak kraj Varaždina. Sa dubine od 45 metara suvremenom tehnikom taj će zdenac u jednoj sekundi osiguravati dodatnih 80 litara zdrave, pitke vode korisnicima vodovodnog sustava varaždinskog komunalnog poduzeća Varkom. Na svečanosti kraj vodocrpilišta novinarima su se obratili gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić.

- Zahvaljujem Hrvatskim vodama i Varkomu i tvrtki Vodogradnja koji su izveli radove. Važno je stalno proširivati kapacitete vodoopskrbe! Mi sada imamo više nego dvostruko od potrebnih kapaciteta u odnosu na prosječnu potrošnju. Bitno je reći da je ovo voda iz drugog vodonosnog sloja u koji ne prodiru nitrati. Sada u sustavu osiguravamo vodu iz tri izvora koju možemo miješati. Pa ako bi se slučajno dogodio bilokakav incident na jednom od izvora, druga dva mogu preuzeti opskrbu. To je rezultat dugoročne razvojne politike Varkoma. Treba se ponositi takvom tvrtkom koja ima najviše eu-projekta, dobro organizirana i koja dobro surađuje s Gradom i nacionalnim tvrtkama - pohvalio je gradonačelnik tvrtku Varkom.

- Ukupna vrijednost investicije je oko 2,9 milijuna kuna od čega je 80 posto financirano iz sredstava Hrvatskih voda a 20 posto sredstvima Varkoma. Radove je izvelo poduzeće Vodogradnja a svečanosti je prisustvovao i direktor Tomislav Kezelj. Ovime smo zaokružili priču na ovom vodocrpilištu koje ima sada kapacitet oko 230 litara u seknudi. Zajedno s vodocrpilištima Bartolovec i Belski dol sve zajedno dolazimo do 800 litara vode u sekundi- zaključio je direktor Varkoma Bunić pokazujući najsuvremeniju tehnologiju ugrađenu na zdencu u Vinokovčšaku.

_DSC4370.jpg

_DSC4319.jpg

_DSC4325.jpg

_DSC4353.jpg

_DSC4323.jpg

_DSC4349.jpg

_DSC4366.jpg

_DSC4320.jpg