Policija: Nije evidentirana nijedna krađa ili provala koja bi ukazivala na migrante Foto: Krešimir Đurić

Policija: Nije evidentirana nijedna krađa ili provala koja bi ukazivala na migrante

M.P./Varaždinske vijesti | 8.11.2018. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno

- Policijski službenici nisu evidentirali niti jednu krađu ili provalu koja bi ukazivala na počinitelje nezakonite migrante. Usto, PU varaždinska ne bilježi povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na području Cvetlina i Jamna - poručili su to iz varaždinske policije nakon oštećenja ograde groblja u Cvetlinu što se pripisuje - migrantima.

Podsjetimo, načelnik Općine Bednja Damir Poljak jučer je medije izvijestio o oštećenju ograde groblja, a što su u noći sa 6. na 7. studenog prvi uočili policijski službenici granične policije PGP Varaždin.

- Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj u Cvetlinu prerezao pletivu žičanu ogradu na groblju i polegnuo je prema tlu. Visina materijalne štete procjenjuje se na stotinjak kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja kaznenog djela „oštećenje tuđe stvari“ - kazali su nam iz varaždinske policije.

Nadalje napominju kako granična policija sukladno vlastitim analizama rizika pokriva područje uz državnu granicu, kao i na svim ostalim prilaznim pravcima.

- U evidencijama policije na tom je području u nazad dva mjeseca evidentirano 10 osoba u nezakonitom prelasku te su procesuirani prema odredbama Zakona o strancima. Shodno navedenom, skrećemo pozornost svim žiteljima pograničnog područja da policijski službenici, a posebno granična policija pojačano djeluje uz državnu granicu, a sve u cilju što veće sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine. Građani se za svako sumnjivo ponašanje mogu obratiti policiji - zaključili su.

Označeno u