Nataša radi u odjelu osiguranja u Kaznionici u Lepoglavi kao samostalna nadzornica Foto: Darko Gorenak

SVAKA ČAST Pravosudnoj policajki poljoprivreda je agro-fitness

| 8.10.2018. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Po struci je magistra odnosa s javnošću, ali po zanimanju prva samostalna nadzornica pravosudne policije. To je Nataša Veić iz Lepoglave, koja se kao jedina kandidatkinja iz Varaždinske županije za bori za titulu najuzornije žene sela Agrobiza i Ministarstva poljoprivrede, i to u konkurenciji 20 žena iz 13 županija!

Naime, kako kaže ova četrdesetpetogodišnjakinja, uz posao koji radi u lepoglavskoj Kaznionici, poljoprivreda joj je - “agro-fitness”.

- Radim u odjelu osiguranja u Kaznionici u Lepoglavi kao samostalna nadzornica. U povijesti kaznionice bila sam prva nadzornica, zatim prva viša nadzornica, a sada i prva samostalna nadzornica pravosudne policije. Mislim da je to veliki uspjeh pošto radim u kaznionici maksimalne sigurnosti u kojoj kaznu zatvora izdržavaju muškarci, koji su najčešće osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora. Kao dijete nisam se susretala s poljoprivredom, dapače, odrasla sam u 55 kvadrata, praktički na asfaltu, u Ivancu, ali zato danas uživam radeći na svom OPG-u, koji ne bi nazvala hobijem, već “agro-fitnessom” - kaže sugovornica, dodajući da jednostavno uživa radeći, a najviše u prirodi jer posao joj je dosta stresan pa se u prirodi opušta.

veic_lep_28092018_07_photo_copyright_by_GODAR1.jpg

Na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, koje je osnovano 2013. godine, obrađuje 3,5 ha poljoprivredne površine.

- Znam da to nije impresivna brojka, ali moram naglasiti da se radi o voćarstvu koje zahtijeva “ruke”. Naime, prije tri godine posadili smo prvih 180 sadnica haskapa i biljka se pokazala izuzetno izdržljiva u našim uvjetima - objašnjava nam.

I prije toga, kako kaže, bavili su se poljoprivredom, ali je to bilo svaštarenje.

- Obrađivali smo vinograd, malo voćaka, puno kukuruza, malo pšenice i zapravo ništa konkretno. Razmišljali smo što možemo posaditi na maloj površini, a da bude donekle isplativo. I prije dvije godine smo se prijavili na natječaj 6.3.1. za male OPG-ove. Na tom smo natječaju, na žalost, odbijeni zbog nekih, po meni, sitnih i nebitnih grešaka, ali zato mi je prošle godine projekt prihvaćen, a sama sam ga radila - naglašava sugovornica.

Više o Nataši pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti