Varaždinske Pume u Suhovarima na 24. obljetnici pogibije 11 hrvatskih bojovnika Foto: Udruga veterana 7. GBR Puma

Varaždinske Pume u Suhovarima na 24. obljetnici pogibije 11 hrvatskih bojovnika

Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Svetom misom u crkvi Gospe od Zdravlja u Suhovarima, komemoracijom, prisjećanjem na poginule branitelje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod velebnog spomen-obilježja u neposrednoj blizini mjesnog groblja i crkve obilježena je 24. godišnjica pogibije 11 hrvatskih bojovnika.

Pume su 3. i 5. ožujka 1993., u sklopu VRO „Maslenica“, izvele dva napada na selo Drače i pritom izgubile 11 pripadnika, dok je 21 bio ranjen.

- Kroz brigadu Puma tijekom Domovinskog rata prošlo je 4.500 pripadnika, 90 ih je poginulo, jedan se još vodi kao nestali, 500 ih je ranjeno ili ozlijeđeno. Postrojba je u ratnom putu nanizala najvažnije i najsjajnije pobjede iz Domovinskog rata. Udruga veterana 7. GBR PUMA zahvaljuje općini Poličnik i UHDDR Poličnik na gostoprimstvu i na održavanju tradicije obilježavanja akcija koje su obilježile Domovinski rat - istaknuli su iz Udruge veterana 7. gardijske brigade "PUMA".

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i obitelji poginulih, UHDDR Poličnik, Općine Poličnik, MO Suhovare, Udruga 141. brigade Split, 7. Domobranska pukovnija, 84. gardijske bojne „Termiti“, mještani Suhovara i drugi.

Obilježavanje je nastavljeno prigodnim programom i domjenkom u Društvenom domu Suhovare, a izaslanstvo udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ posjetilo je i spomenike ostalih postrojbi koje su sudjelovale u akcijama u Zadarskom zaleđu.