Stričak: Još jedno veliko ulaganje u Varaždinskoj županiji veće od 100 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 23.10.2018. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su opsežni radovi na trasi autoceste A4, na dionicama Sveta Helena-Breznički Hum i Goričan-Varaždin. Riječ je o obnovi gotovo 40 kilometara spomenute dionice o čemu je nedavno u Hrvatskom saboru pitanje resornom ministru Olegu Butkoviću postavio saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak.

U odgovoru stoji kako su radovi vrijedni više od 100 milijuna kuna i kako bi uz povoljne vremenske uvjete mogli biti okončani do kraja idućeg mjeseca.

– Raduje još jedno ulaganje središnje vlasti na području Varaždinske županije. Ovoga puta radi se o obnovi dviju dionica autoceste A4 koje se većinom nalaze na području naše županije. Riječ je o sanaciji autoceste u duljini 40 kilometara na dionicama Sveta Helena-Breznički Hum i Goričan-Varaždin zbog oštećenog i dotrajalog kolnika. Sanacija je vrijednosti 108,3 milijuna kun, a sredstva su osigurale Hrvatske autoceste – pojasnio je Stričak nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio na njegovo zastupničko pitanje.

Dodao je i da su radovi počeli u studenom prošle godine te bi se mogli dovršiti do studenog ove u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta.

– Obnova autoceste važna je i iz sigurnosnog aspekta budući da obnovljena autocesta znači i veću sigurnost sudionika u prometu. Posebno je važan i gospodarski te turistički aspekt budući je ova dionica autoceste "žila kucavica" za sjever Hrvatske, a i nemali broj turista iz srednje Europe upravo ovom prometnicom stiže u Hrvatsku – kazao je Stričak te dodao da je ovo još jedan veliki projekt na području Varaždinske županije.

– Otkada Hrvatsku vodi Vlada Andreja Plenkovića Varaždinska županija postala je "veliko gradilište" – zaključio je saborski zastupnik Stričak koji je zahvalio čelnim ljudima HAC-a na sanaciji, ali i trudu da neophodni radovi uzrokuju što manje problema u prometu tom dionicom autoceste.

Galerija slika