Stjepan Talan dobitnik posebne nagrade za međunarodna postignuća natjecanja EY Poduzetnik godine Foto: Lider press

Stjepan Talan dobitnik posebne nagrade za međunarodna postignuća natjecanja EY Poduzetnik godine

vv | 24.3.2017. u 06:22h | Objavljeno u Aktualno

Stjepan Talan, direktor i vlasnik Solvisa, dobitnik je posebne nagrade u potkategoriji međunarodnog postignuća koja mu je dodijeljena u sklopu natjecanja EY Poduzetnik godine.

Iako je zamisao bila da proizvodi za potrebe Hrvatske i regije, Solvis danas  98 posto  svojih solarnih i fotonaponskih modula, odnosno sunčanih elektrana izvozi u zemlje diljem Europe, dok svega 1 do 2 posto ostaje u Hrvatskoj.  

-Ovom prilikom pozivamo odgovorne da se pobrinu kako bi taj odnos barem bio pola-pola, rekao je Talan prilikom uručivanja posebne nagrade koju mu je dodijelio žiri u kojem su bili predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, zatim direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, kao i Alan Sumina iz Nanobita i Đuro Horvat iz Tehnixa, pobjednici i nositelji titule hrvatskog EY Poduzetnika godine 2014. i 2015.

Uz Talana, u završnicu natjecanja EY Poduzetnik godine ušli su Petar Jelinčić iz tvrtke Sintaksa, Martina Ravnić Janković iz Slavonije D.I., Tomislav Rukavina i Josip Barušić iz tvrtke Klima oprema,  Dragutin Kamenski iz Kamgrada, Ksenija Vrbanić iz Xenia-Dizajna te Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, koji je proglašen EY Poduzetnikom godine 2016.

Pipunić, koji je nagradu dobio zahvaljujući ulaganju u proizvodnju pršuta u srcu Slavonije, odlazi u Monte Carlo gdje će se natjecati za EY Svjetskog poduzetnika godine. Đuro Horvat, prošlogodišnji hrvatski EY Poduzetnik godine, pohvalio  se da se Tehnixu ukupan prihod od izvoza povećao za 45 posto upravo zahvaljujući toj tituli i poznanstvima iz Monte Carla.