Stjepan Šafran, ugledni poduzetnik iz Brezničkog Huma, dobitnik Zlatne kune za životno djelo

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.11.2017. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Stjepanu Šafranu, gospodarstveniku iz Brezničkoga Huma i doajenu hrvatskoga obrtništva i poduzetništva dodijeljena je u ponedjeljak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore.

Naime, Stjepan Šafran svoj je radni vijek započeo kao obrtnik s radionicom za preradu metala i strojnu obradu, s jednim radnikom te je do danas izgradio poslovni sustav koji zapošljava dvjestotinjak zaposlenih, a koji uspješno posluje na hrvatskome, europskome i afričkome tržištu.

Svoju metalsku radionicu otvorio je nakon završene obrtničke škole i naukovanja davne 1967. godine. Osim elektro-djelatnošću Šafran se 2006. počinje baviti i vinogradarstvom te osniva i Vinariju Šafran, posao kojim se nekada bavila njegova obitelj uzgajajući lozu na zagorskim bregima.

Također, ovaj ugledni poduzetnik počasni je konzul Republike Albanije u Varaždinu, a radi se o prvom konzulatu otvorenom u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Dodijeljena mu je i nagrada za životno djelo „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te brojne druge nagrade.

Označeno u