SŠ Ivanec: Za međunarodni projekt izrade digitalnih karata odobrena sredstva od 104 tisuće eura

U Zagrebu se održao prvi transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers u sklopu programa ERASMUS+ suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Za njegovu su provedbu odobrena sredstva EU fondova u iznosu od 104.910,00 eura, a glavni je koordinator Srednja škola Ivanec.

Na ovom 1. transnacionalnom sastanku, sveukupno je prisustvovalo 26 sudionika i to uz Srednju školu Ivanec koja je glavni koordinator, prisutni su bili i svi partneri na projektu i to iz pet država članica EU: HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb -jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska.

Ravnateljica Srednje škole Ivanec, mr.sc. Lidija Kozina i Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba predstavili su projekt te je u sklopu sastanka održana ii edukacija za 14 nastavnika iz svih škola partnera, kojima će predstavnici HERE BV International održati niz predavanja i radionica te će transferom svojih znanja i iskustava podučiti nastavnike modernim trendovima izrade digitalnih karata.

Projektna aktivnost edukacije nastavnika uključuje korištenje HERE softverskog alata za prikupljanje, vizualizaciju i analizu prostornih podataka i procesa, a novostečena znanja će nastavnici u svojim školama prenijeti na učenike. Here Map Creator je alat/aplikacija preko kojeg će nastavnici dodatno ojačati svoje kompetencije u izradi digitalnih karata te sva ta novostečena znanja prenijeti učenicima u svrhu stjecanja dodatnih vještina i poboljšavanja njihovih digitalnih kompetencija kroz primjenu najmodernijih ICT tehnologija. 

Tijekom ljeta 2018. godine učenici će školske klupe zamijeniti „radom na terenu“. Čak 42 učenika iz svih škola partnera će sudjelovati u ljetnom kampu, gdje će predstavnici HERE BV International u suradnji s njihovim nastavnicima dodatno usavršiti i podučiti učenike dodjelom praktičnih zadataka. Učenici će otkrivati specifične promjene u stvarnosti, te promjene evidentirati na digitalnim kartama i sve to pomoću aplikacije HERE Map Creator.

Učenici će nakon toga biti osposobljeni u svojim školama, na praktičnom dijelu nastave, kreirati digitalne karte lokalnog područja turističkog, kulturnog ili bilo kojeg drugog sadržaja.

Na kraju ovog projekta usvajanjem novih znanja, razvojem digitalnih kompetencija i stjecanjem internacionalnog iskustva učenici će postati konkurentniji na tržištu rada, razviti vještine komunikacije na stranom jeziku, postat će poduzetniji, samostalniji i odgovorniji, te će razviti sposobnost zaključivanja i kritičnog mišljenja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.