Sljedećih šest mjeseci će 19 teže zapošljivih osoba raditi u Parkovima i Čistoći

| 16.7.2018. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak 16. srpnja je u salonu Gradske vijećnice održano potpisivanje ugovora o suradnji na provedbi javnih radova.

Grad Varaždin je ove godine prijavio Program javnog rada pod nazivom “Projekt očuvanja čistoće zelenih površina - ekološki projekt” u suradnji s TD Čistoća i TD Parkovi.

Cilj mjere Javnog rada je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada.

Program je vrednovan i prihvaćen od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pa će tako 19 nezaposlenih osoba starijih od 50 godina s liste Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sljedećih 6 mjeseci raditi u navedenim tvrtkama i to njih 11 u Čistoći i njih osam u Parkovima.

Bit će angažirani na javnim komunalnim radovima i radovima iz područja zaštite i očuvanja okoliša na javnim površinama

Program je vrijedan 473 tisuće kuna. Državni proračuna financira plaće (minimalne bruto II) i javni prijevoz, Grad Varaždin financira liječničke preglede i osposobljavanje za zaštitu na radu, a tvrtke Čistoća i Parkovi osiguravaju zaštitnu odjeću i obuću i radne alate.

- Drago mi je da uvijek možemo pomoći našim sugrađanima. Svima koji budu radili želim da se pokažu i da pokažu svoje radne sposobnosti i radna dostignućai da od toga cijela zajednica ima koristi. Mi smo bili među prvim gradovima koji su započeli s time. Grad će biti puno čišćiji i uređeniji a mi ćemo ljudima dati posla bar za tih 6 mjeseci, a mogu i ostati ako će biti dobri radnici - istaknuo je varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok.

- Ovo će biti dobra pomoć tvrtki Parkovi. Već smo pripremili sve što je potrebno za njih i spremno ih dočekujemo. Nadamo se da će novi djelatnici biti zadovoljni kod nas, i da ćemo mi biti zadovoljni njihovim radom. Nadam se da ćemo im nakon 6 mjeseci moći ponuditi ugovor za daljnju suradnju - rekao je direktor Parkova, Alen Runac

Direktor Čistoće, Davor Skroza istaknuo je da su prošle godine nakon završetka mjere na određeno zaposlili četvero radnika, te da se nada da će tako biti i ove godine.