Saznajte kako na kvalitetan, pravilan i ekonomski održiv način uključiti u rad osobe s invaliditetom?

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

"Društveno-ekonomska dobrobit zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj“ naziv je jednogodišnjeg istraživanja koje je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu proveo u suradnji s talijanskom Grupom Calzedonia u Hrvatskoj, a čiji će rezultati biti predstavljeni na Konferenciji u Varaždinskom Hotelu Turist 15. svibnja.

Kako Grupa Calzedonia u Hrvatskoj zapošljava značajan broj osoba s invaliditetom, ali i druge teško zapošljive osobe, sukladno njihovim fizičkim i mentalnim sposobnostima i postupnim uvođenjem u proces rada, cilj istraživanja bio je utvrditi društveno-ekonomski utjecaj odnosno značaj zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj za same osobe s invaliditetom, njihove obitelji, poslodavca, njihove suradnike bez invaliditeta i lokalnu zajednicu.

Svi spomenuti ujedno su bili i sudionici istraživanja jer njegov temelj bilo je upravo iskustvo i percepcija samih sudionika procesa zapošljavanja. Rezultati istraživanja pokazali su kako je uspješno zapošljavanje socijalno osjetljivih skupina moguće i kako je od strane Grupe Calzedonia u Hrvatskoj po tom pitanju već puno učinjeno i dokazuje kako marginalizirane skupine mogu biti jednako vrijedni članovi društva, što svakako valja pohvaliti.

Ova pozitivna praksa mogla bi biti poticaj i drugim trgovačkim društvima da se odvaže na zapošljavanje osoba s invaliditetom, a kako na kvalitetan, pravilan i ekonomski održiv način uključiti u rad ovu društvenu skupinu saznat ćete na poludnevnoj konferenciji koja će se održati od 10 do 14 sati.

Označeno u