Rok za podnošenje zahtjeva za potpore produljen do 29. svibnja Foto: ilustracija

Rok za podnošenje zahtjeva za potpore produljen do 29. svibnja

Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno

Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjerama ruralnog razvoja za 2017. godinu, bit će produljen rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za potpore.

Krajnji rok za predaju Jedinstvenog zahtjeva je 29. svibnja. Istovremeno se produljuje i rok za izmjene i dopune zahtjeva do 15. lipnja, a rok za zakašnjele zahtjeve do 23. lipnja.

Pravilnik je donesen sukladno Provedbenoj uredbi Komisije (EU) br. 2017/807 оd 11. svibnja 2017. o odstupanju od Provedbene uredbe (EU) br. 809/2014 u pogledu konačnog datuma za podnošenje jedinstvenog zahtjeva, zahtjeva za potporu ili zahtjeva za plaćanje, konačnog datuma za prijavu izmjena jedinstvenog zahtjeva ili zahtjeva za plaćanje i konačnog datuma za podnošenje zahtjeva za dodjelu prava na plaćanje ili povećanje vrijednosti prava na plaćanje u okviru programa osnovnog plaćanja za godinu 2017, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

- Podsjećamo da Jedinstveni zahtjev poljoprivredni proizvođači ispunjavaju elektronički kroz AGRONET sustav, a podnose "papirnato" poštom ili osobno u podružnicama Agencije za plaćanja u županijama - ističu iz ministarstva.

Svi koji nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev u AGRONET-u, pomoć mogu dobiti u:
- podružnicama Agencije za plaćanja u županijama (http://www.apprrr.hr/kontakt-441.aspx),
- ispostavama Savjetodavne službe (http://www.savjetodavna.hr) i
- ispostavama Hrvatske poljoprivredne agencije (http://www.hpa.hr/).