PRIMJER Oculus za svakog zaposlenika 14.000 kn za božićnicu, 13. plaću i za uplatu u treći mirovinski stup

Varaždinske vijesti | 26.12.2018. u 11:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

 Što zahvaljujući dobrom poslovanju, a što promjenama u poreznoj politici, osjetno je više domaćih poduzeća koja su pri kraju ove godine isplatile božićnice ili na druge načine nagradile svoje zaposlenike za uloženi trud i rad, i to osjetno više nego prije. No, zacijelo je malo tvrtki koje su u prosincu dale radnicima gotovo sve moguće nagrade: božićnicu, 13. plaću i uplatu u treći mirovinski stup. Jedno od takvih, ako ne i jedno takvo poduzeće u Varaždinskoj županiji, a možda i šire, tvrtka je Oculus iz Hrašćice, koje je izdvojila 14.000 kuna za božićnicu, 13. plaću i uplatu u treći mirovinski stup, i to za svakog od 213 zaposlenika.

- To smo napravili jer je Oculus društveno odgovoran poslodavac, koji je prijatelj ne samo zaposleniku, nego i obitelji. Kao poslodavac promovira obitelj i surađuje s obitelji, a kao odgovorna kompanija pomaže i raznim sportskim, kulturnim te humanitarnim organizacijama, bilo kroz donacije ili priređivanje događanja. Tako smo za to tijkom godine izdvojili više od milijun kuna - naglašava Stanko Kočevar, direktor i vlasnika Oculusa.

Sve donacije i sponzorstva Oculusa nije lako ni nabrojiti. Od istaknutijih, tu je sponzorstvo Špancirfesta, kao i novčana donacija od 20.000 kuna Općoj bolnici Varaždin. 

- Na tu smo se donaciju odlučili zbog iznimno složene djelatnosti koju obavlja varaždinska Opća bolnica prema kojoj gravitira oko 170.000 stanovnika Varaždinske županije, ali i velik broj stanovnika susjednih županija. Drago nam je što će se donirana sredstva iskoristiti za unaprjeđenje rada bolnice i njezinih liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika - veli Kočevar.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti koji je na kioscima već od 22. prosinca

Označeno u