Preminuo HAIX-ov direktor Ewald Haimerl

vv | 18.7.2019. u 14:50h | Objavljeno u Aktualno

Iznenada je preminuo Ewald Haimerl, direktor i vlasnik poduzeća HAIX za proizvodnju obuće i odjeće, osoba koja je ostavila značajan trag u njemačkoj obućarskoj industriji, ali i dala veliki doprinos opstanku nekad jake industrije na sjeveru Hrvatske, osobito Međimurju.

Kao izučeni obućar i zamjenik zapovjednika vatrogasne postrojbe u Mainburgu, 1992. godine preuzeo je poduzeće svog oca s vizijom da gumene vatrogasne čizme zamijeni vrhunskim proizvodom od kože. Ta ideja omogućila je Ewaldu Haimerlu probijanje na tržište. Ubrzo je razvio i niz drugih proizvoda za policiju, spasioce i vojsku.

U narednim godinama Ewald Haimerl je svojim poduzetničkim duhom i sposobnošću predviđanja firmu pretvorio iz regionalnog obrtnika u globalnog igrača.

Danas ovo obiteljsko poduzeće zapošljava više od 1.300 djelatnika i djelatnica te isporučuje svoje proizvode u devedesetak zemalja diljem svijeta. Svake godine iz postrojenja u Mainburgu i u Maloj Subotici izlazi oko 1,3 milijuna pari cipela.

Za Ewalda Haimerla samo je najbolja kvaliteta bila dovoljna za njegove proizvode „Made in Europe“.

Nakon njegove iznenadne smrti HAIX će nastaviti voditi ostali članovi obitelji i rukovodstva tvrtke.

„Nitko ne može zamijeniti Ewalda Haimerla. Zadržat ćemo ga u sjećanju i nastaviti voditi HAIX® u njegovom duhu“, reklo je rukovodstvo poduzeća.