Predstavnice Ureda za udruge Vlade RH održale edukaciju za 30-ak ivanečkih udruga

Varaždinske vijesti | 27.4.2019. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Tridesetak predstavnika udruga civilnog društva koje djeluju na ivanečkom području, a financiraju se iz gradskog proračuna, u srijedu je, 23. travnja, sudjelovalo na Info danima Projektnog ureda Grada Ivanca. Naime, drugi dan ovogodišnjih Info dana svojim je sadržajem i aktivnostima bio prilagođen interesima i potrebama udruga.

Trosatna edukacija održana je u dvorani novootvorenog Poduzetničkog inkubatora, a započela je izlaganjem i prezentacijom koju su održale Željka Markulin i Iva Žic, predstavnice Ureda za udruge Vlade RH. Riječ je o krovnoj nacionalnoj instituciji nadležnoj za rad i djelovanje organizacija civilnog društva. Predstavnice Ureda okupljenima su prezentirale EU natječaje i programe koje raspisuju te one za koje je upravo ovaj Ured posredničko tijelo kod provedbe projekta. Posebno su se osvrnule na program „Europa za građane“.

4704.jpg

Predsjednici i članovi udruga imali su priliku upoznati se s načinom financiranja, odnosno sufinanciranja projekata. Doznali su koji ih natječaji očekuju do kraja 2019. godine te korisne informacije o tome na koji će se način financirati EU projekti udruga kad na snagu stupi nova financijska perspektiva Europske Unije. Primjer dobre prakse rada i provedbe projekata predstavila je predsjednica ivanečke Udruge udomitelja i obiteljskih domova Nada Mladenka Ravenski.

Udruga Nada sa svojim je projektima, kojima privlači visoke novčane iznose iz EU fondova, primjer dobre prakse svim udrugama ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. M. Ravenski u svom je izlaganju posebnu pažnju posvetila provedbi projekata u sklopu Erasmus + programa te istaknula važnost partnerstva i sinergijskog djelovanja udruga.

Edukacija je završena interaktivnom prezentacijom “Razrada projekata i mogućnosti financiranja udruga u 2019. godini“, koju su održale Ivana Plahtarić i Ana Jagetić, zaposlenice Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Tako su svi zainteresirani dobili osnovne informacije o tome što je to projekt i kako razviti projektnu ideju, a upoznati su i sa standardiziranim uvjetima javnih poziv za udruge.

Predstavljeni su im trenutno otvoreni natječaji i natječaji u najavi za 2019. godinu. Obuhvaćeni su natječaji Europskog socijalnog fonda te natječaji koje raspisuju tijela državne uprave.

Info dani Projektnog ureda i Dani otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora Ivanec svojim su sadržajem prilagođeni poduzetnicima.

Program aktivnosti dostupan je na linku: http://www.ivanec.hr/novost/3504-info-dani-poslovne-zone-i-projektnog-ureda-za-eu-fondove-23-26-04-u-prostorima-novouredenog-poduzetnickog-inkubatora

Označeno u