POZITIVNI PRIMJER Obitelj Obad iz V. Toplica krenula od nule i praktički u garaži

| 18.2.2019. u 15:01h | Objavljeno u Aktualno

Na 3.500 četvornih metara proizvodnog prostora u Varaždinskim Toplicama, točnije u Donjoj Poljani, a koji periodično dograđuju iz vlastitih financijskih izvora, danas posluje Metal Obad d.o.o. vlasnika Josipa Obada. Ova obiteljska tvrtka osnovana je iz obrta Metalna galanterija Obad koji je poslovao od 1995. godine, u početku kao obrt s jednim zaposlenikom i jednim strojem u jednoj manjoj prostoriji. Godine 2009. s 33 zaposlenika osnovana je tvrtka Metal Obad d.o.o., koja danas ima 112 zaposlenih i koju krasi pozitivna reputacija pa smo imali prilike čuti da isplaćuju najveće božićnice, ali i naknade za Uskrs te godišnji odmor.

- Krenuo sam od nule i praktički u garaži - započinje priču Josip Obad, inače tokar po zanimanju koji danas sa suprugom Jasminkom, sinom Matijom i budućom snahom Anom, ali i kćerkom Jelenom koja se školuje na varaždinskom Sveučilištu Sjever smjer proizvodno strojarstvo, vodi poslovanje koje se temelji na uslugama strojne obrade.

Osim toga nude i ostale usluge obrade metala poput planskoga i kružnog brušenja, izrade ozubljenja i prototipa, čime uspješno sudjeluju na tržištu osiguravajući dijelove za logističku i transportnu industriju, auto industriju te pakirne strojeve.

Orijentirani su na domaće i europsko tržište s naglaskom na Austriju, Njemačku, Švicarsku i Italiju dok se za budući stručni kadar brinu i obučavanjem oko 30 praktikanata po nastavnoj godini.

Poduzeće je prošle godine nominirano i za nagradu Zlatna kuna 2018. u kategoriji srednjih trgovačkih društava.

             Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti