Pomoć udrugama i zadrugama te izravnoj prodaji na varaždinskoj Gradskoj tržnici

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.7.2017. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

Raspisan je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Varaždina, u ukupnom iznosu od 50.000,00 kuna.

Njime će se subvencionirati udruge i zadruge koje su registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti na području Grada Varaždina uz najveći pojedinačni iznos korisniku od 5.000,00 kuna.

Također će se subvencioniratii i izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda na varaždinskoj Gradskoj tržnici. Pomoći će se u obliku subvencije troškova zakupa prodajnog mjesta u visini od 200,00 kuna mjesečno po korisniku, uz uvjet da je korisnik upisan u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Korisnik potpore može biti jedan poduzetnik koji djeluje i ima sjedište na području Varaždina i koji s potporom za koju se prijavljuje ne premašuje maksimalan iznos svih potpora male vrijednosti, dodijeljenih tijekom razdoblja od tri fiskalne godine od 200.000,00 eura.

Podnositelji prijava na ovaj Javni poziv dužni su dostaviti Izjavu o dodjeljenim potporama male vrijednosti (Obrazac-Izjava o dodijeljenim potporama). Za subvenciju programa rada udruga i zadruga u poljoprivredi podnositelji zahtjeva dužni su priložiti rješenje o registraciji (zadruga) ili izvod iz registra udruga (udruga); presliku žiro računa koji glasi na podnositelja zahtjeva s istaknutim IBAN-om; izvješće o namjenskom utrošku subvencija u prethodnoj godini, ako je ista bila dodijeljena; program rada za tekuću godinu; izjavu odgovorne osobe da će sredstva biti utrošena sukladno prijavljenom programu uz obvezu dostavljanja izvješća o namjenskom utrošku sredstava Grada Varaždina.

S druge strane, za subvencioniranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu treba se priložiti dokaz o upisu u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava; ispis parcela u posjedu iz e-katastra; ovjerena potvrda Gradske tržnice Varaždin o rezervaciji mjesta i statusa certificiranog proizvođača s područja Grada Varaždina (obrazac –potvrde Gradske tržnice).

Prijave za dodjelu potpora podnose se na službenom obrascu do 18. kolovoza do 12 sati. Prijave s dokumentacijom se dostavljaju u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom te adresom podnositelja na adresu Grad Varaždin, Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin uz naznaku "Potpore poljoprivredi – ne otvaraj".

Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina će nakon utvrđivanja prava na potpore iz ovog Javnog poziva, pripremiti prijedlog odluke o isplati potpora koju donosi gradonačelnik. Pismeno će se obavijestiti svakog podnositelja prijave o odobrenim sredstvima potpore.

Odobrena novčana sredstva doznačuju se na žiro račun korisnika. Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina, Petra Preradovića 10 ili na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Označeno u