Poduzeće iz naselja Horvatsko odnedavno svoja rješenja izvozi i u Egipat

| 26.2.2018. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

Egipat je još jedna u nizu zemalja u koje svoja tehnološka rješenja izvozi Hydromat, poduzeće iz Horvatskog koje među rijetkima u široj regiji razvija visokotehnološka rješenja na području ventilske automatizacije, aktuatorske tehnike i regulacijskih ventila. Nakon što je prošle godine isporučio ove, bitne dijelove opreme za snabdijevanje vodom kompleksa El Galala, predstavnici poduzeća Slavko i Krešimir Canjuga na poziv Egipčana nedavno su boravili u Kairu gdje su dogovarali tehničke detalje za nove poslove.

- S egipatskim smo se naručiteljima dopisivali i tehnički analizirali problematiku skoro dvije godine i na osnovu toga sredinom prošle godine dobili smo narudžbu od tvrtke, koja je dijelom u državnom vlasništvu, da svoja tehnička rješenja isporučimo za hotelsko turistički i stambeni kompleks, odnosno grad koji se gradi na obali Sueskog zaljeva i Crvenog mora. Naime, Kairo je velegrad s oko 21 milijun stanovnika i nužno ga je rasteretiti pa se prišlo ovoj velikoj investiciji nedaleko od Sinaja. Za taj novi grad smo isporučili ventile, aktuatore i elektro-hidraulično upravljanje, koji se sada ugrađuju u sustav za opskrbu vodom koja će do njega dolaziti iz Nila i postrojenja za desalinizaciju, veli Slavko Canjuga, osnivač Hydromata, koji se danas u poduzeću bavi razvojem i istraživanjem.

Projekt El Galala će imati stambene zgrade, turističko hotelske komplekse, visokoškolske i druge institucije, prostire se na površini od oko dva milijuna kvadrata, a njegovu vodoopskrbu će nadzirati sustavi poduzeća iz Horvatskog, koji će u prvom redu imati zadaću da zaštite cjevovode i pumpe od naglih opterećenja i hidrauličnih udara.

- Ovo je još jedan dokaz da je naš “know-how” prepoznat širom svijeta, jer radi se o isporuci opreme za najveći egipatski projekt poslije gradnje Sueskog kanala - veli Canjuga, napominjući da je na izgradnji naselja zaposleno oko 15.000 radnika iz 80 nacionalnih kompanija.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u