Otvoren stečaj nad tvrtkom Zagorje d.d. koja je stopostotni vlasnik Zagorje-Tehnobetona

V.V. | 27.4.2018. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

Trgovački sud u Varaždinu, po sucu toga suda Hugu Wedemeyeru, otvorio je stečaj nad tvrtkom Zagorje d.d. koja je stopostotni vlasnik Zagorje-Tehnobetona.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Antun Mišanović.

Na stranicama Trgovačkog suda vjerovnicima je upućen poziv da prijave tražbine, a ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 30.  srpnja.

Spomenimo kako je sud je uvidom u očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje Financijske agencije utvrdio da na dan 25. travnja 2018. ukupan iznos obveza društva dužnika po svim neizvršenim osnovama za plaćanje s kamatom iznosi 459.262,02 kuna, a uvidom u potvrdu Financijske agencije o blokadi računa i novčanih sredstava ovršenika od 5. travnja 2018. sud je utvrdio da je na računima i novčanim sredstvima predlagatelja-dužnika na dan izdavanja predmetne potvrde evidentirano 73 dana neprekidne blokade zbog nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

Sukladno odredbi članka 5. SZ-a stečajni postupak može se otvoriti ako sud utvrdi postojanje stečajnog razloga, a to su nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.