OPG ŠINCEK Nakon jajomata, otvorili i automate s tjesteninom i bučinim uljem

| 4.6.2018. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Zvonko Šincek prije četiri godine otvorio prvi jajomat u Varaždinu, nedavno je otvorio i prvi samoposlužni aparat za prodaju domaće tjestenine i bučina ulja.

Naime, ovaj vlasnik OPG-a iz Vratna Gornjeg već se 20 godina bavi uzgojem nesilica čija jaja, osim na kućnom pragu, prodaje na samoposlužnim aparatima koji se nalaze u Varaždinu i to u Jalkovečkoj ulici, Ulici braće Radića i Aleji kralja Zvonimira pa je na tim istim lokacijama postavljen i samoposlužni aparat za tjesteninu i bučino ulje.

- Zadovoljni smo prodajom, koja se ostvaruje preko jajomata, a kako uvijek ostane viška jaja, odlučili smo praviti i domaću tjesteninu te ju također nuditi na aparatima, koji se nalaze pokraj jajomata - kaže Šincek, dodajući da kupci mogu kupiti po cijeni od 10 kuna 250 grama domaćih rezanaca za juhu, široke rezance, krpice za juhu ili domaće mlince.

IMG 1668

Budući da na zemlji od 17 hektara uzgaja potrebne žitarice za prehranu nesilica, na jednom dijelu te površine uzgaja i tikve za domaće bučino ulje, koje prodaje po cijeni od 40 kuna za pola litre ili 2,5 deci po 25 kuna.

- Samoposlužni automat je jednostavan za primjenu, a njega i sušaru za bučine koštice je sufinancirala Varaždinska županija s 25 posto. Na tome posebno zahvaljujem stručnoj službi i pročelniku za poljoprivredu Dragutinu Vinceku - naglašava Šincek.

Više doznajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u