Održana sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Foto: Varaždinska županija

Održana sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju

V.M./Varaždinske vijesti | 6.10.2016. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Savjet za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije održao je 5. listopada sjednicu, na kojoj je sudjelovala predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin, Jasenka Hutinski, koja predstavila rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije, u kojem su okupljeni predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora.

Svrha djelovanja ovog tijela je upravo razmjena informacija i kreiranja politika za usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada na regionalnoj razini.

Jedna od tema bila je Strategija razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije, koja je nastala kao rezultat projekta START, financiranog iz darovnice Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, a u kojem su partneri bili Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, Varaždinska županija i Razvojna agencija Sjever –DAN. Strategiju, metodologiju, rezultate i planove predstavila je voditeljica projekta START, Mateja Živčec, iz Hrvatskog zavoda zapošljavanje.

Sljedeća tema bilo je predstavljanje primjera dobre prakse općina i gradova na području Varaždinske županije u korištenju fondova EU. Tako su sjednici prisustvovali gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić, gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić i načelnik općine Vidovec, Bruno Hranić, koji je ujedno član Savjeta.

Na sjednici je zaključeno da je potrebno i dalje raditi na jačanju ljudskih i administrativnih kapaciteta za prijavu i provedbu projekata na lokalnoj razini i razmjenjivati iskustva i primjere dobre prakse, posebno s obzirom na činjenicu da na temelju iskustva u korištenju pretpristupnih fondova i sudjelovanju u Programima Unije, općine i gradovi imaju iskustva za korištenje Kohezijskog i Strukturnih fondova.

Galerija slika