Njihov daljnji rođak živio je od slikanja brega, a Rabuzini danas žive od 200-injak kokoši

Napisao/la: -

Ručno napravljena tjestenina, kao što su široki i uski rezanci, rezanci za juhu, krpice, kašice ili domaći mlinci, i to sve spravljeno od domaćih jaja, neki su od prepoznatljivih proizvoda poljoprivrednoga gospodarstva Draženke Rabuzin iz Ključa, kojih ne bi bilo da se njezina obitelj već sedam godina ozbiljno ne bavi i uzgojem kokoši nesilica, odnosno proizvodnjom jaja. 

U novomarofskom kraju, kako naglašavaju, jedini su koji se ozbiljnije bave ovim poslom u koji su krenuli spontano.

- Majka me zamolila da joj kupim desetak kokoši da bi imala domaća jaja za vlastite potrebe, a ja sam joj kupila 50 kokoši – prisjeća se Draženka Rabuzin, vlasnica OPG-a, čija je prabaka sestra od oca slikara Ivana Rabuzina. Kad su kokoši počele nositi jaja, nisu znali kamo s njima pa su ih počeli davati prijateljima i znancima, a zatim se pojavila ideja da bi se mogli s tim baviti malo ozbiljnije.

DSC 3506 1

- Kupili smo na godinu sto novih kokica i sklopili suradnju s nekim restoranima i tako već sada radimo sedma godina – objašnjava sugovornica.

Danas na svom gospodarstvu imaju dvjestotinjak kokoš,i koje podnim uzgojem daju i do 190 jaja dnevno.

Cijelu priču o ovoj vrijednoj obitelji čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.