Na splitskim Prokurativama predstavljeno „Varaždinsko zelje“

V.V. | 30.4.2018. u 11:05h | Objavljeno u Aktualno

Na splitskim se Prokurativama 28.i 29. travnja održao se 1. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda na kojem je, na poziv Ministarstva poljoprivrede, sudjelovala Marija Cafuk, čuvarica sjemena Varaždinskog zelja iz PPP Jurica Cafuk i članica Udruge proizvođača povrća i voća „Zeljari", zajedno sa Silvijom Zagorec, predsjednicom Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec.

Na sajmu su se izložili hrvatski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi čiji su nazivi zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti kao i oni koji će to tek postati. Među njima je s ponosom predstavljeno „Varaždinsko zelje“ koje je zahvaljujući Udruzi „Zeljari“ upisano u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije.

Svečanom otvaranju sajma nazočili su zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović , zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić te zamjenica ministra poljoprivrede Jelena Đugum koja je tom prilikom naglasila da će Ministarstvo poljoprivrede i dalje podupirati proizvođače u proizvodnji i certifikaciji ovih proizvoda.

Označeno u