Na novom natječaju LAG-a Sjeverozapad jedinicama lokalne samouprave više od 3 milijuna kuna Foto: LAG Sjeverozapad

Na novom natječaju LAG-a Sjeverozapad jedinicama lokalne samouprave više od 3 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 20.5.2018. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

Na koordinacijskom sastanku koji je održan u Lepoglavi u utorak, 15. svibnja, predstavnicima 14 jedinica lokalne samouprave s područja Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad predstavljen je akcijski plan za novi natječaj koji je planiran u Strategiji LAG-a Sjeverozapad, vrijedan više od 3 milijuna kuna.

- Nakon što smo prošlog tjedna završili natječaj za mjeru 6.3., koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima, danas smo predstavnike jedinica lokalne samouprave s našeg područja upoznali s akcijskim planom za raspisivanje novih natječaja LAG-a, pri čemu smo posebno istaknuli Tip operacije 7.4., koji se odnosi na jedinice lokalne samouprave. Budući da LAG planira ovaj natječaj raspisati u drugoj polovici ove godine, na ovom smo sastanku predstavnike jedinica lokalne samouprave željeli podrobnije izvijestiti o potrebnoj dokumentaciji za prijavu na ovaj natječaj, kako bi se jedinice lokalne samouprave što bolje pripremile za natječaj - naglasio je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Tip operacije 7.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen je ulaganju u društvenu infrastrukturu za lokalno stanovništvo, a LAG Sjeverozapad za tu je namjenu osigurao 3,1 milijun kuna.

- Jedinice lokalne samouprave tim bespovratnim sredstvima moći će riješiti neke od infrastrukturnih problema na svom području, primjerice, urediti dječja igrališta, biciklističke staze i šetnice, ulagati u parkovnu infrastrukturu, ali i urediti društvene objekte na svom području, kao što su društveni i vatrogasni domovi, dječji vrtići ili kulturno-informacijski centri - rekao je Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad, te pozvao jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a da iskoriste novu mogućnost za bespovratna sredstva te da se što bolje pripreme za ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad.

Podsjetimo, područje LAG-a Sjeverozapad obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji - gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin te općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica.

lag_sjeverozapad_-_sastanak_jls_15052018_1.jpg

Označeno u