Na Malim Prelogima uz Dravu u Varaždinu uzgajaju magarce za skupocjeno mlijeko

| 20.3.2017. u 14:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kada su prije pet godina počeli uzgajati magarce imali su ih svega četiri, a danas rančem obitelji Lazar na Malim Prelogima uz rijeku Dravu u Varaždinu trčkara čak 15 magaraca. Svi su jako pitomi i umiljati te se odazivaju na svoja imena.

Najpoznatija je magarica Suzika koja je jednom prilikom čak i “špancirala” centrom Varaždina, otkrili su nam njezini vlasnici.

- Svi magarci, osim prva četiri, su na svijet došli na ranču, a samo u posljednjih mjesec dana smo imali četiri prinove - kazao nam je Nikola Lazar koji s kćerkom Marijanom Lazar Perdedaj vodi obiteljski OPG Lazar koji se bavi prodajom magarećeg mlijeka.

DSC 9706

- Uskoro očekujemo još pet mladih, a cilj nam je imati 20 magarica za prodaju mlijeka. Onda će se moći i živjeti od toga - kazao nam je Nikola Lazar.

Inače, obitelj Lazar prva je iz sjeveropadne Hrvatske koja se upustila u posao s magarcima i proizvodnju skupog i ljekovitog magarećeg mlijeka, koje su na OPG-u Lazar nazvali “Magy milk”...

Cijelu priču o skupocjenom magarećem mlijeku čija litra košta 300 kuna pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u