Cure iz Siska najbolje lignje prave, a Dalmatinka najbolje štrukle kuha

Sponzorirani tekst | 12.2.2016. u 15:01h | Objavljeno u Društvo

Posljednja ovotjedna epizoda gastro showa “Tri, dva, jedan –kuhaj” pobila je uvriježeno mišljenje da se u Dalmaciji kuha samo mediteranska kuhinja, a u unutrašnjosti Hrvatske ne znaju pripremiti lignje ili rižoto od sipe.

Kontinentalci su ispali nevjerojatno dobri poznavatelji medieranske kuhinje te su Ina i Dina, Snježana i Ana te Snježana i Željko dobili najbolje ocjene žirija.

Nekim je parovima mediteranska kuhinja bila preveliki zalogaj. Katarina i Luka svoja su dva zvonca pametno iskoristili. Prvo je Pažanin učio Luku kako se ispravno odvaja glava ribe od tijela i guli koža, dok je Špiček u posljednji tren uskočio u pomoć i pokazao im trik za zgrušavanje brudeta s brašnom.

Iako su se nalazili na dnu tablice s istim brojem bodova kao Katarina i Luka, Silvija i Dražen napustili su show riječima kako na mladima svijet ostaje. Njihov kokošji šugo s pljukancima nije im donio bolje bodove dok su Katarina i Luka dobili novu šansu.