Na 3. Gospodarskom sajmu Varaždin predstavlja se 82 izlagača

| 10.10.2016. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

Ovog će se petka i subote, 14. i 15. listopada, u Gradskoj sportskoj dvorani Graberje održati 3. Gospodarski sajam Varaždin - GSV 2016.

Kroz cjelodnevne programe od 9 do 18 sati i uz besplatan ulaz, posjetiteljima će se predstaviti sveukupno 82 izlagača - tvrtke, obrtnici, poduzetnici, svi gradovi Varaždinske županije sa svojim gospodarskim kapacitetima, turističke zajednice, razvojne agencije, OPG-ovi, poslovne zone, dizajneri, inovatori, Elektrostrojarska škola Varaždin, banke, Likovno udruženje Varaždin, ugostitelji, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, auto-kuće, vinari i mnogi drugi.

Kako je najavio Nenad Kumrić - Charlie, direktor tvrtke Tin marketing d.o.o. koja je organizator Sajma, svečano otvorenje sajma bit će u petak u 12 sati, a odmah nakon otvorenja počinju i stručni popratni programi, poput predstavljanja mjera poticanja gospodarstva, fondova Europske unije, inovatora i slično. Sajam će pratiti i bogat kulturno-zabavni program, uz nastupe Valentine Geci, brojnih KUD-ova, Društva Naša djeca, Limene glazbe Lepoglava, tamburaša i drugih. Istaknuo je da će, između ostalog, Varaždinska kuća mode i ljepote organizirati modnu reviju nekoliko dizajnera, koja će se održati u subotu u 16 sati, te pozvao sve žitelje Varaždinske županije da posjete sajam.

- Varaždin je grad koji je izrastao na obrtništvu i poduzetništvu. Naši su se obrtnici i poduzetnici i u vrijeme ove dugotrajne recesije pokazali kao najžilaviji sloj društva, preživjeli su i danas su ponovno generator rasta i zavoja cijelog grada. Moramo biti svjesni da bez onih koji zapošljavaju nema niti punjenja proračuna niti određene razine standarda, stoga obrtnike i poduzetnike moramo čuvati kao "kap vode na dlanu". Imamo dobru suradnju s njima i drago mi je da, uz onaj ulični obrtnički sajam, imamo i ovaj sajam. Treće izdanje sajma, uz 82 izlagača, bit će prilika za nove kontakte i razmjenu iskustava. Grad Varaždin predstavit će i mjere koje smo donijeli ove godine, kao što su mjere poticanja razvoja gospodarstva, zona Brezje je stavljena u funkciju, natječaj je raspisan. Moramo voditi računa i o tome da porezi budu što manji, ali i o tome da se novac koji na taj način ostane ulaže u nove tehnologije i nova zapošljavanja - naglasio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare kojom je najavljeno održavanje Gospodarskog sajma.

Predstavljanju je prisustvovao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, budući da će se na sajmu predstaviti i svi gradovi s područja županije.

- Podržali smo sajam jer smatramo da je to jako bitno za razvoj Varaždinske županije. Grad Ludbreg će predstaviti ono što je za nas u ovom trenutku posebno aktualno, a to je naš poduzetnički inkubator, koji je već u prvoj godini popunjen s desetak novih poduzetnika. Uz njih, predstavit ćemo našu novoosnovanu Poljoprivrednu zadrugu. Očekujemo da će nam se pridružiti i neki od gospodarstvenika. Predstavit ćemo se u punom sjaju s obzirom da je Ludbreg središte gospodarskog razvoja i s najvećom prosječnom plaćom u gospodarstvu ovog dijela Hrvatske. Posebno je zanimljivo da je 80 posto svih zaposlenih u gradu Ludbregu dolazi iz gospodarstva, tako da osjećamo sve promjene, dobre i loše, koje se događaju  u gospodarstvu - napomenuo je Bilić.

Organizator GSV-a je Tin marketing d.o.o., a pokrovitelji Grad Varaždin, Varaždinska županija, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje Hrvatskih obrtnika Varaždin.