Martina Dalić i Gordan Jandroković u obilasku Međimurske županije i tvrtke Bernarda

| 6.9.2017. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas su posjetili Međimursku županiju te obišli i poduzeće Bernarda d.o.o.

Direktorica i vlasnica tvrtke Bernarda Cecelja provela ih je proizvodnim pogonom i upoznala s etapama razvoja i proizvodnje inovativnih kreveta i madraca za visokozahtjevno europsko tržište.

Nakon obilaska poduzeća i upoznavanja s pogonom, kako je istaknula direktorica i vlasnica tvrtke Bernarda Cecelja, u ugodnom razgovoru upoznala ih je s izazovima s kojima se susreću te problemima koje, više-manje, imaju svi poduzetnici.

-Vodili smo jedan ugodan razgovor te sam počašćena njihovim dolaskom. Vjerujem da se vidi kako zračim od sreće što su našli vremena i uspjeli doći tu kod nas u firmu, da vide što radimo i čime se bavimo – izjavila je Bernarda Cecelja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako je bilo zadovoljstvo razgovarati s direktorica i vlasnica tvrtke, a koja nije ništa posebno tražila od njih.

-Skrenula je jedino pozornost na nedostatak radne snage, stoga, u tome smjeru moramo raditi. Znači, moramo poraditi na reformi obrazovanja koja će biti usmjerena ka tome da djeca iz škole izlaze spremna za tržište, spremna za posao, dakle, jednim od prioriteta današnje politike – rekao je Jandroković.

 

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u izjavama za medije osvrnula se na aktualnu situaciju po pitanju Agrokora. Među ostalim, istaknula je da što se malih dobavljača tiče, oni neće ostati kratkih rukava.

-Obiteljska gospodarstva i mali dobavljači s prometom manjim od 5,2 milijuna kuna u cijelosti su isplaćeni, a to znači da su stari dugovi i dugovi koji su stvoreni u vrijeme prije otvaranja izvanredne uprave tim dobavljačima u potpunosti plaćeni, a radi se o 2400 tvrtki diljem cijele Hrvatske - rekla je Dalić.

Dodala je da i financiranje koje je dogovoreno u lipnju služi za isplatu starih dugova. Također, u ovome trenutku radi se plan isplate dijela starih dugova srednjim i velikim dobavljačima pa izvanredna uprava je i u tome segmentu specifičan postupak s obzirom na to da u svojom naravi predstečajni postupak omogućuje isplatu značajnog dijela dugova dobavljačima što naravno u normalnom, uobičajenom predstečajnom postupku nije slučaj – objasnila je.

Obilasku su, također, prisustvovali i predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat te predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Vjeran Vrbanec.