Mala, ali već uspješna tvrtka DiV Plastic iz Petrijanca otvorila nove proizvodne pogone Foto: Općina Petrijanec

Mala, ali već uspješna tvrtka DiV Plastic iz Petrijanca otvorila nove proizvodne pogone

Varaždinske vijesti | 16.7.2019. u 18:26h | Objavljeno u Aktualno

Valentino i David dvojica su mladića iz Petrijanca koji su dokaz da se kvalitetne ideje uz upornost i znanje mogu realizirati.

O čemu se zapravo radi? Valentino Jovan, inženjer strojarstva, i David Lukaček, stručnjak u elektrotehnici, u Petrijancu su otvorili vlastitu firmu DiV Plastic d.o.o., koja jedina u Hrvatskoj proizvodi filamente za 3D printere. Firma je otvorena u lipnju prošle godine i trenutno ima četiri zaposlenika, a ovih su dana otvorili i nove proizvodne pogone zbog povećanja obima posla.

petrijanec_DiV_Plastic_02.jpg

Svoje zadovoljstvo poduzetničkim poduhvatom ovog dvojca nije krio ni načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, koji za njih ima samo riječi hvale i koji je istaknuo kako je Općina bila i jest podrška u daljnjem razvoju njihovog poslovanja.

- Koliko ih poznajem, cijelo vrijeme bavili su se novim tehnologijama. Posebno mi je drago zbog Davida koji se vratio iz Njemačke i pokušao tu napraviti svoju tvrtku i za sada to dečkima ide vrlo uspješno. Četvorica mladića koji su zaposleni u toj tvrtci, trenutno surađuju s Crtoradom na raznim poslovima, ali su isto tako počeli razvijati svoju priču, a to je proizvodnja filamenta i novih 3D tehnologija, 3D ispisi i strojevi koji će proizvoditi granulat izradu filamenta i recikliranje plastike – pojasnio je Posavec na otvaranju novog proizvodnog prostora i naglasio kako je svaki početak težak, osobito u ovo vrijeme u Hrvatskoj.

petrijanec_DiV_Plastic_00.jpg

David i Valentino prijavili su se na natječaje, a Općina Petrijanec je uskočila i pružila im pomoć u marketingu i osiguravanjem izložbenog štanda na Špancirfestu, a sve s ciljem da se što kvalitetnije prezentiraju javnosti.

- Naše trenutno tržište su većinom srednje strukovne škole kao što je Elektrostrojarska i ostale strukovne škole, koje koriste 3D printere u nastavi. Cilj nam je napredovanje u proizvodnji tih proizvoda od plastike i širenje, ne samo na hrvatsko, već i na inozemno tržište – kazao je David.

petrijanec_DiV_Plastic_01.jpg

Valentino se prisjetio samih početaka i otkrio razloge koji su ih potaknuli da krenu razmišljati o ideji stvaranja vlastite tvrtke za proizvodnju filamenata za 3D printere.

- Ideju smo dobili i s ovim poslom krenuli jer smo se počeli baviti 3D printanjem i zaključili da nikad ne možemo nabaviti sirovinu, materijal ili boju koja nam treba. Uvidjeli smo da postoji nedostatak na tržištu pa smo odlučili baviti se time. Imamo nekoliko svojih klijenata i škola u okolici koje od nas kupuju filamente, a sad planiramo širenje na ostale dijelove Hrvatske – zaključio je Valentino.

petrijanec_DiV_Plastic_04.jpg

petrijanec_DiV_Plastic_07.jpg

petrijanec_DiV_Plastic_08.jpg

petrijanec_DiV_Plastic_09.jpg