LAG Sjeverozapad: U prvoj polovici ožujka stižu odluke o dodjeli sredstava od APPRRR-a Foto: LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad: U prvoj polovici ožujka stižu odluke o dodjeli sredstava od APPRRR-a

| 28.2.2019. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

U prvoj polovici ožujka, 23 mala poljoprivredna obiteljska gospodarstva, koja su prošle godine primila odluku o odabiru projekta na natječaju za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koju provodi Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad, trebali bi od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju primiti odluku o dodjeli sredstava.

Ova je lokalna akcijska grupa za provedbu natječaja za Tip operacije 6.3. izdvojila više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji su LAG-ovi u Republici Hrvatskoj namijenili za poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, a LAG Sjeverozapad je ujedno i među prvim LAG-ovima koji su uspješno priveli kraju natječaj za taj tip operacije.

-Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a, koji će tim bespovratnim sredstvima modernizirati i unaprijediti proces rada i poslovanja, odnosno povećati proizvodne kapacitete. Visina potpore iznosi 15 tisuća eura - istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Nakon što prime odluku o dodjeli sredstava obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dodijeljena odluka o odabiru projekta moći će podnijeti zahtjev za isplatu polovice odobrenih sredstava i krenuti u realizaciju projektnih aktivnosti.

- LAG Sjeverozapad uz Tip operacije 6.3. za mala obiteljska gospodarstva, provodi i Tip operacije 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, za koju su projektne prijedloge podnijele svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja našeg LAG-a, a ove godine ćemo raspisati i natječaj za Tip operacije 4.1., koja je namijenjena za velika obiteljska gospodarstva. Na taj način naša lokalna akcijska grupa na najbolji način ispunjava svoju društvenu svrhu, potičući održivi razvoj na svom području - naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.