Ljubica je prije mjesec dana napustila stalno zaposlenje i krenula u vlastiti biznis

KREATIVNOST NA DJELU Domaća tjestenina Ljubice Mihalić s povrćem, ali i - čokoladom

| 27.8.2018. u 16:07h | Objavljeno u Aktualno

Radeći 30 godina u ugostiteljstvu Ljubica Mihalić (52) iz Varaždinskih Toplica, a po struci kuharica, odlučila je prije mjesec dana napustiti stalno zaposlenje i ući u vlastiti biznis s domaćom ručno rađenom tjesteninom raznih okusa i boja.

Ljubav prema kuhanju nikad nije bila upitna, ali kako kaže, naporan i nerijetko cjelodnevni posao u kuhinji, bilo da se radi o blagdanu, vikendu ili radnom danu sve više ju je iscrpljivao.

​- Sve više sam osjećala potrebu okrenuti novu stranicu života. Rekla sam si da ako neću sada, neću nikada i dala otkaz i ako već moram raditi cijeli dan radije ću tako raditi za sebe. Igrom slučaja uvijek smo doma u dvorištu imali kokice i jaja, a od djeda smo naslijedili i voćnjak pa smo uvidjeli da bismo takve resurse mogli i unovčiti - govori Ljubica Mihalić kojoj u poslu pomažu umirovljeni suprug i kćer.

ljubica_3.jpg

Naime, radeći domaću tjesteninu s dodatkom povrća, ali i eksperimentirajući drugim okusima, jedina je u svom kraju te među rijetkima u cijeloj županiji. Kako kaže, sljubljuje u tijesto sve što joj padne na pamet pa tako radi i rezance s čokoladom.

- Ideja je praktički proizašla iz hobija jer sam i prije radila tjesteninu za obitelj i prijatelje s raznim dodacima, a danas radimo rezance za juhu, krpice, kašice te razne široke rezance od bučinog brašna, rajčice, špinata te sam zadnje eksperimentirala s čokoladom pa su nastali rezanci od čokolade koji su se pokazali odlično prihvaćenima u javnosti - govori sugovornica.

Dodaje da će raditi i rezance s vrganjima, okušat će se i u pripravljanju mlinaca za lazanje te tradicionalnih mlinaca pečenih na peći.

Kakvi su još planovi Ljubice, doznajte u novom broju Varaždinskih vijesti