Konačno bi se mogla otvoriti garaža za bicikle? Foto: Krešimir Đurić

Konačno bi se mogla otvoriti garaža za bicikle?

M.P./Varaždinske vijesti | 11.9.2018. u 20:48h | Objavljeno u Aktualno

Cikloturističkom prihvatnom točkom u Varaždinu, odnosno infopunktom i garažom za bicikle u Ulici Ratimira Hercega idućih bi pet godina mogli upravljati – Parkovi.

To je, naime, prijedlog odluke o kojoj će na sjednici u petak, 14. rujna, raspravljati varaždinski gradski vijećnici.

Vlasnik spomenute nekretnine trenutno je Grad Varaždin, a ukoliko to vijećnici prihvate, ona bi bila dana na upravljanje i korištenje Parkovima koji će korištenje sadržaja i usluga Ciklotočke naplaćivati korisnicima sukladno cjeniku. Ta će sredstva Parkovi pak koristiti za podmirenje redovnih i izvanrednih troškova vezanih za održavanje nekretnine u punoj funkcionalnosti.

rsz_dsc_8836.jpg

Podsjetimo, Grad je za spomenuti projekt “težak” 878.625 kuna još 2015. od Ministarstva turizma dobio bespovratnih 421.700 kuna te se obvezao ulagati u održavanje i upravljanje cikloturističkom prihvatnom točkom.

Odnosno, trebalo je imenovati odgovornu pravnu osobu zaduženu za upravljanje, nadzor i kontrolu te imenovati koordinatora aktivnosti vezanih za održavanje i upravljanje između pravne osobe i Grada koji će u komunikaciji s Turističkom zajednicom grada Varaždina planirati marketinške aktivnosti na turističkom tržištu.