Kako će V. Toplice dobiti novo lice zahvaljujući ulaganjima tvrtke Bernarda

| 9.4.2018. u 16:48h | Objavljeno u Aktualno

Zacijelo nema grada na sjeverozapadu, pa možda i cijeloj Hrvatskoj, koji ima tolike potencijale i prednosti kao Varaždinske Toplice, a koje su tako malo iskorištene. Autocesta gotovo na samom ulazu u grad, zahvaljujući kojoj se iz Zagreba može doći za manje od pola sata, zatim netaknuta priroda bez velikih industrija te posebice izvor geotermalne vode u kojoj su se oporavljali još i stari Rimljani, potencijali su koji se malo ili nimalo ne koriste...

Tako, dok velikim koracima hitaju naprijed druge sredine, koji ni izdaleka nemaju tako dobru prometnu povezanost te bogatu povijest lječilišnog turizma, Varaždinske Toplice kao da stoje na mjestu i samo gledaju što će biti s tamošnjom bolnicom, koja je nesumnjivo bitna, ali sama ne može biti okosnica razvoja. I tako već desetljećima. Međutim, to bi se konačno moglo promijeniti, ostvare li se hvalevrijedni planovi tvrtki Bernarda i Bernarda nova, odnosno direktorice i vlasnice Bernarde Cecelja, rođene Topličanke, koja se odlučila za veliki projekt izgradnje hotela i popratnih sadržaja, kojeg vodi njezin sin Boris Perovski, direktor tvrtke Bernarda nova i zamjenik direktora u poduzeću Bernarda.

- U Varaždinskim Toplicama, osobito središnjem dijelu grada, broj napuštenih i oronulih kuća, nažalost, raste iz godine u godinu. U želji da se primijeni izgled mog rodnog grada, ali i iskoriste potencijali koje ima zbog geotermalne vode, položaja i Specijalne bolnice u kojoj se najavljuju velika ulaganja, najprije smo krenuli s otkupom pojedinih nekretnina, a zatim i osmišljavanju njihove buduće namjene, kojom želimo samo nadopuniti planove šire zajednice - kaže Bernarda Cecelja, koja već ima iskustva s ulaganjima u hotelijerstvo i turizam, kako na Jadranu, tako i kontinentu.

Koliko se odmaklo u planovima u Varaždinskim Toplicama najbolje svjedoči to što su vlasnici susjednih parcela prošli tjedan mogli napraviti uvid u izmjene i dopune građevinske dozvole za građenje građevine gospodarske namjene, pretežito ugostiteljsko-turističke djelatnosti, odnosno hotela - luksuznog zdravstvenog i termalnog centra Bernarda, koji se sastoji od centralne zgrade s 27 soba i 80 kreveta, zajedničkih prostora i spa zone s vanjskim i unutarnjim bazenom. Investitor je poduzeće Bernarad nova iz Nedeljanca, dok je projekt arhitektonski osmišljen u uredu Kogl&Plavec.
Usporedno s time, traje postupka za dobivanje koncesije za korištenje geotermalne vode, što ne bi trebalo biti sporno s obzirom na već dobivene suglasnosti. U tijeku je i odabir izvođača radova, koji bi mogli započeti još ove godine, a hotela bi mogao biti izgrađen krajem 2019. ili početkom 2020., bude li sve išlo prema planovima koje prati poslovna banka.

- Projekt ćemo realizirati kroz dvije faze. Najprije hotel, a onda izgradnja kuća, koje su tu nekada bile, ali smo ih morali ukloniti, objašnjava direktorica Bernarde.

Detaljnije o ovoj investiciji, ali i što o njoj kažu gradonačelnica Dragica Ratković te župan Radimir Čačić, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u