IKEA uplatila više od 1,2 milijuna kuna za mirovine svojih zaposlenika u Hrvatskoj

V.V. | 6.12.2017. u 14:55h | Objavljeno u Aktualno

U znak zahvalnosti za njihovu predanost, IKEA uplaćuje dodatnih 1.200.726,22 kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, čime s njima dijeli dio ostvarenog profita.

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack! (na švedskom = hvala), u sklopu kojeg se zaposlenicima IKEA Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku IKEA Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i za tvrtku IKEA pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Zaposlenici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalan iznos u odnosu na odrađene sate.

- Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele IKEA Grupe. Naši kolege trebaju znati koliko cijenimo njihovo iskustvo i predanost, a ponosan sam što će IKEA Grupa u Hrvatskoj ove godine dodijeliti dodatnih 4.176,38 kn po osobi za mirovine naših 295 kolega- istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA SEE (IKEA Jugoistočna Europa).

Isti iznos dodjeljuje se svim kolegama koji su u tvrtki radili najmanje jednu punu fiskalnu godinu. Kada ostvare pet godina rada u tvrtki, akumulirani novac isplaćuje se u poseban mirovinski fond za zaposlenike, a potom se svake godine vrši izravna isplata u ovaj fond. Za ukupno 295 kolega u Hrvatskoj, IKEA Grupa daje više od 1,2 milijuna kuna kako bi im pokazala da cijeni njihovu lojalnost.

Program Tack! uveden je 2013. godine, a od tada je IKEA Grupa isplatila 509 milijuna eura za buduće mirovine svojih zaposlenika diljem svijeta. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi.

Uz program Tack!, svi zaposlenici IKEA Grupe uključeni su i u program Jedan IKEA bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu, zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu mjesečnu plaću.

Označeno u