GumiImpex – GRP gradit će i petu solarnu elektranu snage 1,5 MW

vv / varaždinska županija | 13.1.2018. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tvrtka GumiImpex GRP, jedan je od pionira ulaganja u zelenu energiju, koja ima već četiri solarne elektrane ukupne jačine 2,5 MW, od čega su tri su sustavu plaćanja, a jedna je za potrebe tvrtke, planira izgradnju još jedne elektrane, i to snage 1,5 MW, koja će biti isključivo za potrebe vlastite potrošnje u pogonima.    

Tim je povodom varaždinski župan Radimir Čačić sa zamjenikom Robertom Vugrinom i suradnicima obišao tvrtku GumiImpex – GRP gdje su je Damir i Rudolf Kirić upoznali s poviješću tvrtke, njihovim počecima 1970., kada su imali jednog zaposlenog pa do danas, kada imaju 373 zaposlenika.

Osim sjedišta tvrtke u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu, obišli su i pogon za reciklažu guma u Zoni Sjever u Trnovcu Bartolovečkom. Proizvodnja više od 7.000 raznovrsnih gumeno tehničkih proizvoda, pogon za reciklažu guma, prvi takve vrste u Hrvatskoj, samo su neke od referenci koje ovu tvrtku čine jednom od najuspješnijih u regiji i šire.

Župan Čačić bio je zadovoljan prezentiranim, odnosno održanim sastankom.

- Ovo je zaista jedna uspješna tvrtka i drago mi je da je u konstantnom rastu. Ulaganje u znanje i edukaciju djelatnika,  zelenu energiju, opremanje pogona i širenje tržišta kvalitete su ove zaista dobre i zdrave tvrtke. Varaždinska županija mora konstantno ulagati u gospodarstvo, pomagati domaćim tvrtkama na način da im da priliku na svojem, domaćem tržištu, što se posebno odnosi na manje tvrtke. Velikim tvrtkama treba pomoći da budu što bolje konkurentne na području naše države, a cilj je i da se poveća izvoz, rekao je župan, naglasivši da je gospodarstvo ključ razvoja i Varaždinska je županija spremna uvijek stati iza svojih gospodarstvenika, koliko god je to u njezinoj moći.