FOTO Gospodarski sajam Varaždin: 118 izlagača i bogat program na Kapucinskom trgu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Gospodarski sajam Varaždin: 118 izlagača i bogat program na Kapucinskom trgu

| 31.5.2019. u 14:23h | Objavljeno u Aktualno

Danas i sutra, 31. svibnja i 1. lipnja, od 10 do 18 sati svakako vrijedi prošetati do Kapucinskog trga na kojem se održava 5. Gospodarski sajam Varaždin.

Svoje proizvode i usluge predstavlja čak 118 izlagača - OPG-ovi, obrtnici, poduzetnici, udruge i inovatori te gradovi i općine s područja sjeverozapadne Hrvatske - osim iz Varaždinske, tu su i izlagači iz Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije te Grada Novske.

A svatko u toj bogatoj ponudi može pronaći nešto za sebe - od raznih vrsta meda, medice, kobasica i ostalih domaćih suhomesnatih proizvoda, rukotvorina i cvijeća do finih vina i automobila.

Gospodarski sajam Varaždin u dva dana obilježit će sajamska izložba i prezentacije, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, panel rasprave i predavanja, prigodna sajamska prodaja i degustacije, sajamske radionice, gastronomska ponuda, cjelodnevni prateći sadržaji, zabavno glazbeni program i nagradne igre za posjetitelje. Ulaz na sajam je besplatan.

Nenad Kumrić, direktor marketinške agencije Tin – marketing iz Varaždina, koja je organizator Sajma, na svečanom je otvorenju zahvalio zahvalio svim izlagačima na ukazanom povjerenju, a istaknuo je i više od 100 izvođača koji će kroz dva nastupiti u sklopu programa na pozornici na Kapucinskom trgu.

Glavni pokrovitelj Gospodarskog sajma je Grad Varaždin, a glavni partner Varaždinska županija.

- Kad smo prije desetak godina arhitektonski osmišljavali i gradili Kapucinski trg, upravo smo se ovome nadali i priželjkivali, da ovo bude najveći sajmeni trg u ovom dijelu Hrvatske. On to polako i postaje zahvaljujući upravo ovakvim manifestacijama. Grad Varaždin može se pohvaliti odličnom suradnjom s Obrtničkom komorom, svim gospodarskim komorama i sa samim poduzetnicima. Sajmovi su uvijek prilika da se pokaže ono najbolje što možemo ponuditi, nove tehnologije, nova znanja i novi proizvodi. Broj izlagača pokazuje da je ovakav tip priredbe potreban ovome gradu - istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, naglasio je da su sajmovi oduvijek bili mjesto okupljanja, druženja i stjecanja novih znanja.

- Varaždinska županija će uvijek podupirati ovakva događanja, čiju nemjerljivu svrhu dokazuje i povezivanje obrazovanja i gospodarstva. Očit je i spoj tradicije i kulture i to je dobra podloga za dobru zabavu. S druge strane, moderan svijet traži iskorak u novim tehnologijama, a ovdje to pokazuje europski i svjetski prvak u robotici - napomenuo je Paljak.

Najavio je time Jurja Kolarića, učenika VI. OŠ Varaždin, europskog i svjetskog prvaka u robotici, koji je i službeno proglasio sajam otvorenim.

U glazbenom programu svečanog otvorenja nastupila Gabriela Hrženjak.