Dan otvorenih vrata TPV-a: Cilj je predstaviti tvrtke, ali i ostvariti suradnju s fakultetima

| 20.3.2018. u 14:56h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Danom otvorenih vrata danas je započeo dvotjedni Festival poduzetništva u Tehnološkom parku Varaždin.

- Dan otvorenih vrata centralni je događaj našeg dvotjednog Festivala poduzetništva. Predavači su naše tvrtke iz Tehnološkog parka. Cilj ovog kompletnog festivala je prezentirati upravo njih našoj lokalnoj javnosti, a ono što je važnije je sklopiti intenzivniju suradnju s FOI-om i Sveučilištem Sjever, kako bi naši poduzetnici dolazili do kvalitetnije radne snage u obliku njihovih studenata koji izlaze iz fakulteta - rekao je direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec.

Na Danu otvorenih vrata predstavljeni su programi i projekti Tehnološkog parka Varaždin, a u obliku demo prezentacija tvrtke iz Tehnološkog parka predstavile su svoje proizvode i usluge.

U proteklih deset godina poslovanja, kroz Tehnološki park je prošlo preko sto tvrtki, a 80 posto njih još je danas živo na tržištu.

- Nakon deset godina poslovanja, dosta dobro možemo prepoznati da li tvrtke imaju potencijal uspjeha ili ne. Najvažnija komponenta je zapravo tim od kojeg se poduzetnička priča i sastoji - rekao je direktor Kukec, te dodao da im je glavno područje djelovanja IT ali da ima tu i obnovljivih izvora energije, kreativne industrije ali i onih poduzeća koje pružaju dodatnu podrušku kao što su računovodstvo i pravno savjetovanje.

Danu otvorenih vrata prisustvovao je i gradonačelnik Ivan Čehok koji je najavio dogradnju Tehnološkog parka.

- Dobili smo bespovratna sredstva od 17 milijuna kuna za dogradnju i to ćemo započeti tijekom ove godine. Jednako tako imamo pismo namjere sedam informatičkih tvrtki koje bi htjele da se dogradi još prostora, tako da ćemo sada odmah krenuti sa projektiranjem dogradnje. Vjerujem da bismo u ove tri godine mogli povećati kapacitet gotovo za 70 do 80 posto i zaposliti još 100 - 150 mladih inženjera. Mislim da bi to bio pun pogodak za Varaždin - rekao je gradonačelnik, te dodao da će Grad Varaždin i dalje preko svojih kreditnih linija poticati ovakav oblik poduzetništva.

- Mislim da u sljedeće tri do četiri godine možemo očekivati daleko jači zamah Tehnološkog parka i informatičkih tvrtki - najavio je gradonačelnik.