Čak 7,4 milijuna kanadskih dolara stiže u mladu, varaždinsku, informatičku tvrtku

| 12.3.2018. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dok se neki informatičari poput njih iseljavaju a, nažalost, ne i samo oni - Mario Šipek i Luka Šmic odlučili su ostati. I nisu pogriješili jer, usprkos svim teškoćama i izazovima domaćeg okruženja, vode informatičko poduzeće u Varaždinu, i to vrlo uspješno.

To potvrđuje i ulaganje od 7,4 milijuna kanadskih dolara ili 36 milijuna kuna radi unapređenja prodaje njihovog proizvoda, odnosno njegovog unapređenja i novog zapo šljavanja. Nije im dosta 25 zaposlenika Tvrtka se zove Upchain d.o.o., a odnedavno je u vlasništvu kanadske tvrtke Upchain Incorporation, koje je i uložilo spomenuti novac dobiven od Bank Development of Canada (BDC) te Open Texta (OTEAF), jedne od najvećih softverskih tvrtki u sjevernoj Americi.

Iako prodaju, dio marketinga i vodstvo ima u Kanadi, gdje radi 16 zaposlenika, razvoj i proizvodnja Upchaina je u njegovom sjedištu koje se nalazi u Tehnološkom parku Varaždin. Tu suvremene softverske alate trenutno razvija 25 programera, koji su ne samo iz Varaždina i okolice, već i Daruvara, pa i Splita, a uskoro se nadaju i njihovom povećanju

- Tvrtku u kojoj radimo pokrenuo je John Laslavic, Kanađanin hrvatskih korijena, kojemu je otac iz Like, a majka iz okolice Varaždina. Vjerojatno zbog toga, ali i drugih razloga, posebice blizine varaždinskih i zagrebačkih visokoškolskih institucija s odgovarajućim programerskim kadrom, osnovao je u Varaždinu razvojni centar - kazao nam je između ostalog Mario Šipek.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

Označeno u