Čačić kod Šprajca: "Treba reći dosta saniranju dugova, sve to plaća sjever, i to godinama!" Foto: Screenshot rtl.hr

Čačić kod Šprajca: "Treba reći dosta saniranju dugova, sve to plaća sjever, i to godinama!"

VV/rtl.hr | 21.3.2019. u 09:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski župan Radimir Čačić sinoć je kao gost RTL-ova večernjeg dnevnika Direkt rekao da je situacija s Uljanikom jasna te da bi brodogradilište trebalo u stečaj, a ne da se u njega i dalje ulijevaju novci poreznih obveznika kroz sanaciju.

- Sve što su Hrvati prošle godine zaradili, sad bi trebalo dati Uljaniku! To je van svake pameti! - smatra Čačić.

O tom se pitanju i dalje raspravlja u vladajućoj koaliciji u kojoj su jedni za stečaj, a drugi za sanaciju te je i ministar gospodarstva Darko Horvat također za to da se Uljanik restrukturira. No, troškovi stečaja bi iznosili 500 milijuna eura, a troškovi sanacije, prije predaje brodogradilišta strateškom partneru, dvostruko više, milijardu eura.

Što o tome misli, urednik i voditelj Direkta Zoran Šprajc pitao je predsjednika Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića.

- Ne može se tu očekivati nikakva promjena, brojke su jasne. Nevjerojatno je da to zastupa ministar Horvat. Sve to plaća sjever Hrvatske i to je tako već godinama. Horvat je iz Međimurja koje ima najniže plaće, i da to brani Posavec. To nije dobro ni za koga i treba imati hrabrosti reći dosta - kazao je Čačić.

Označeno u