AZRA pripremila 15 projekata vrijednosti 21 milijun kuna

Napisao/la: -

Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA, od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine provodi projekt „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 10 – Tehnička pomoć, a ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 1,2 milijuna kuna.

Kroz projekt se pruža savjetodavna podrška jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i ostalim javnopravnim tijelima na području Varaždinske županije u pripremi i provedbi projekata koji se mogu financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. U sklopu projekta se provode i različite informativne i edukativne aktivnosti namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave, javnopravnim tijelima ali i ostalim zainteresiranim skupinama, kako bi se ojačali njihovi kapaciteti za pripremu i provedbu projekata financiranih iz različitih europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Tom je prilikom danas održan treći po redu info dan na kojem je riječ bila o dosadašnjim projektima koji su se proveli u sklopu ovog projekta.

- Sa zadovoljstvom možemo reći da je u ovih godinu dana samoga projekta tehničke pomoći pripremljeno 15 projekata u vrijednosti, zajedno s provedbom projekata, 21 milijun kuna. Prolaznost tih projekata je dosta visoka, odnosno 71 posto, što govori da je priprema projekata izrazito dobro napravljena. Neki projekti nisu prošli zbog pomanjkanja sredstava jer i EU fondovi imaju određene limite - rekao je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Dodao je kako je velik broj prijavljenih i provedenih projekata rezultat odlične suradnje sa Varaždinskom županijom, te je ujedno pozvao sve jedinice lokalne samouprave i sva javnopravna tijela da se uključe u ovaj projekt.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.