AGLOMERACIJA U tijeku tri velika projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

| 15.5.2017. u 15:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ni deset dana nakon što ju je podnijelo, slovensko poduzeće H2O skupina odustao je 3. svibnja od svoje žalbe u vezi javne nabave za dogradnju odvodnje na području općina Cestica, Vinica, Petrijanec i Sračinec.

Također, istog dana Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave „H2O skupina“ predala je izjavu o odustajanju od žalbe na predmet nabave „Sustav odvodnje Maruševec i Vidovec“, a koju su žalbu podnijeli 10. travnja ove godine.

To je još jedan zoran dokaz da se u vezi Aglomeracije Varaždin daju žalbe kad treba, ali i kad ne treba, odnosno ima i nema osnove. Žale se i na jedno slovo U svega godinu dana, tijekom kojih je Varkom objavio desetak poziva za nadmetanje u vezi Aglomeracije Varaždin, sudionici postupaka javne nabave podnijeli su gotovo dvadeset žalbi, što uspješnih, što neuspješnih.

To ne čudi jer se radi o 224 km dugom sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji prolazi kroz oko dvije tisuće čestica na području Varaždina i deset općina, koji je vrijedan više od 600 milijuna kuna.

Dakle, masna kost, pa je puno i zainteresiranih koji ne žale truda i novca samo da bi došli do unosnih poslova. Da su ponuditelji uistinu spremni svašta da bi došli do posla, pa i podnijeti žalbe od kojih ubrzo odustaju, uz spomenuti slučaj H2O skupine, govori i slučaj zajednice ponuditelja njemačke tvrtke Ludwig Pfeiffer i grč- ke Karkanais Enviromental Technology koja je lani također odustala od svoje žalbe, i to isto nakon desetak dana od njezinog podnošenja.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti