SASTANAK U TRAPERU Ne propustite povratak u 80-te uz traperice i rock 'n roll u Novom Marofu

VV | 30.5.2022. u 19:22h | Objavljeno u Društvo

Svi imamo svoje najdraže traperice ili neki drugi traper komad kojeg se i dan danas ne odričemo.

- Ove subote, 4. lipnja vraćamo se tim, nekim drugim vremenima, kad su ploče, dobro društvo i zvuk rock and rolla bili sve što nam je trebalo. "Sastanak u traperu“ , nakon male pauze, vraća se u Staru školu Novi Marof, kako bi nas bar nakratko, vratio u 80-te izvijestili su iz TZ Novi Marof, organizatora ovog događanja.

Doba kad su se najpoznatije svjetske traperice proizvodile u Marofu, obilježilo je Novi Marof na razne načine, a neminovno je sa sobom donijelo i dobru muziku i atmosferu koja je uz to išla.

- Novomarofčani se rado prisjećaju tih vremena, pa je ovo prilika za drage susrete i evociranje uspomena. U uvodnom dijelu programa od 14 do17 sati, moći ćete se uključiti u radionicu “Indigo dip i shibori bojanje” by Maja Patafta i radionicu izrada tekstilnih predmeta od odbačenog trapera tehnikom patchwork by Helena Jenkač. Svoje već nadaleko poznate odjevne komade izložit će BROTH ?? Blaženka Roth, a biti će tu i “Rukotvorine od trapera” by Mirjana Pisačić - najavljuju iz TZ Novi Marof.

„Retrospekcija“ koju će od 18.30 sati voditi Davor Pejnović sa svojim gostima za temu će ponuditi "Klupsku scenu Marofa“, stoga su pozvani svi akteri tog vremena, na evociranje uspomena kroz priču, fotografije i naravno, dobru muziku. Prije i nakon panela, zvuk LP ploča ispunjavat će atmosferu, dok je za koncertni, večernji dio programa zadužen Metessi i Mondo Bongo koji će nas podsjetiti na najveće rock hitove vremena u koje ćemo se nakratko vratiti. Renato Mettesi (ex Zvijezde), nastupao je sa bendom Patrola na Velikom muzičkom sastanku – open air koncertu koji je 1981. održan u Novom Marofu, a na kojem su nastupili i Parni Valjak, Aerodrom, Drugi način, Drago Mlinarec i mnogi drugi. U svakom slučaju, poziv na opušteno druženje u Staru školu Novi Marof, uz obavezan dress code- traper.